Twee tieners vinden het zelfwarmende reddingsvest uit en winnen $5.000

Janine image
door Janine

28 Januari 2023

Twee tieners vinden het zelfwarmende reddingsvest uit en winnen $5.000
Advertisement

Een oud gezegde stelt dat de toekomst aan kinderen behoort, met deze uitspraak willen we onderstrepen dat zij de architecten zijn van de samenleving die zal ontstaan. Daarom is het essentieel om kinderen hun creativiteit de vrije loop te laten, om uitvindingen te doen die fundamenteel kunnen zijn voor het verbeteren van de kwaliteit van leven of zelfs het vergroten van de veiligheid.

Wetenschapsbeurzen spelen daarbij een fundamentele rol, waar jongeren hun uitvindingen presenteren en de besten een prijs winnen. Deze studenten maakten een zelfwarmend reddingsvest.

via Canada Today

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Liam Pope-Lau en Fraser Tuck zijn twee tienerjongens die op Vancouver Island wonen en naar de St. Michaels University School gaan. Deze twee studenten vielen tijdens de wetenschapsbeurs in de prijzen voor hun uitvinding: een zelfwarmend reddingsvest. Een object dat het potentieel heeft om vele levens te redden.

Het idee kwam bij Liam op terwijl hij aan het roeien was. Vervolgens besloot hij zijn vriend Fraser over het project te vertellen en samen probeerden ze op alle mogelijke manieren om het voor elkaar te krijgen.

Advertisement

Thank you Victoria Tech Journal for the feature on our Fraser & Liam's winning LifeHeat project! Check out the entire article below. 🔗 https://www.victechjournal.com/p/grade-8-youth-self-heating-lifejacket

Pubblicato da Youth Innovation Showcase su Venerdì 9 dicembre 2022

"Ik was aan het roeien - zegt Liam - toen de kano kapseisde. Zonder het te beseffen lag ik in het water. Hoewel het juli was, was het erg koud. Op dat moment ging er een lampje branden, ik wilde iets creëren dat mensen op moeilijke momenten zou helpen. Ik vertelde Fraser alles en we bedachten dit zelfwarmende reddingsvest. We maakten gewoon een zak en vulden die met een chemische stof die op water reageert”.

Sciencefairs

Sciencefairs

De twee jongens probeerden erachter te komen wat de beste substantie zou kunnen zijn, die opwarmt in contact met water en na verschillende pogingen begrepen ze dat ze op zoek waren naar calciumchloride, meestal gebruikt om de wegen ijsvrij te maken. De duur van deze zakken is ongeveer 30-40 minuten, omdat dit meestal de tijd is die reddingswerkers nodig hebben om in te grijpen.

Liam en Fraser wisten dankzij deze ontdekking een prijs van $5.000 te winnen op de wetenschapsbeurs.

Een uitvinding die daadwerkelijk vele levens zou kunnen redden. Wat vind jij ervan?

Advertisement