Er is een mini windenergiecentrale voor huishoudelijk gebruik gemaakt: hij is stil, niet omvangrijk en trillingsvrij

Janine image
door Janine

04 November 2022

Er is een mini windenergiecentrale voor huishoudelijk gebruik gemaakt: hij is stil, niet omvangrijk en trillingsvrij
Advertisement

De wetenschappelijke ontwikkeling gaat vooral in de richting van de constructie van machines die de productie van schone energie bevorderen en die het milieu beschermen. Deze doelstellingen zijn haalbaar door de studie en het constante gebruik van hernieuwbare energie. Tot nu toe lag de focus vooral op fotovoltaïsche energie, dat wil zeggen het opwekken van elektriciteit uit zonnestralen. Zonnepanelen hebben echter veel ruimte nodig en daarom kan niet iedereen het zich veroorloven om ze te plaatsen. Om deze reden richten sommige bedrijven zich op het maken van tools om windenergie te benutten.

Dit bedrijf heeft een mini-windpark gerealiseerd dat niet alleen compact, maar ook stil en trillingsvrij is.

via Electrek

Advertisement
 Ryan Kennedy/YouTube

Ryan Kennedy/YouTube

Dit innovatieve systeem is gemaakt door het Texaanse bedrijf Aeromine Technologies. Het product is niets meer dan een bladloze mini-windturbine, die schijnbaar onbeweeglijk lijkt te zijn.

Deze kleine elektriciteitscentrale moet boven de daken van huizen of gebouwen worden geplaatst. Het is een cilinder met zijwieken. De functionaliteit is volledig ingesloten in het ontwerp, juist omdat het de wieken zijn die de versterking van de luchtstroom mogelijk maken. De wind wordt op deze manier letterlijk opgevangen en versterkt, zodat de turbine, verborgen in de cilinder, kan draaien en elektriciteit kan produceren.

Het bedrijf wilde door middel van een persbericht het enorme potentieel van hun product onderstrepen en legde uit dat de machine "is ontworpen om perfect samen te werken met het bestaande elektrische systeem van het gebouw. ​​De combinatie van Aeromine met de fotovoltaïsche installatie op het dak kan tot 100 procent van de energiebehoefte opwekken”.

Advertisement
Ryan Kennedy/YouTube

Ryan Kennedy/YouTube

Een echte doorbraak in de energiesector die de productie van energie bevordert. Een van de kritieken die vaak op windparken wordt geuit, betreft hun grootsheid, die de schoonheid van het landschap in gevaar kan brengen, en vooral het geluid.

Dankzij het systeem van Aeromine worden deze problemen geëlimineerd omdat het niet alleen trillingsvrij is (omdat het bijna onbeweeglijk is), maar het geluid en de impact op het landschap is minimaal, omdat het is ontworpen om te worden geplaatst op gebouwen met platte daken zoals die van winkels.

Wat vind jij van deze uitvinding?

Advertisement