“Ze geloofde niet in me dus zal ze nooit een cent krijgen": Tarantino's woorden over zijn moeder

Janine image
door Janine

11 Augustus 2021

“Ze geloofde niet in me dus zal ze nooit een cent krijgen": Tarantino's woorden over zijn moeder
Advertisement

Het is niet altijd vanzelfsprekend dat een ouder gelooft in de passies van een kind en in wat hij of zij besluit te doen in het leven. Hoewel een moeder of vader precies dat zou moeten doen, kan het gebeuren dat hun naaste familieleden het eerste obstakel zijn voor de ambities van jongeren, of dat ze hen niet proberen aan te moedigen om het pad te volgen waarin ze geloven.

Quentin Tarantino weet er alles van, de beroemde en bekroonde regisseur, scenarioschrijver, acteur en filmproducent die enkele van de meest beroemde cultfilms van de afgelopen jaren heeft gemaakt. Tijdens een interview wilde Tarantino stilstaan ​​bij zijn jeugd en de relaties die hij had met zijn familie. Een periode die voor hem zeker niet de eenvoudigste was en waarin hij zichzelf beloofde bepaalde houdingen en bepaalde woorden van zijn moeder niet te vergeten.

via Today

Advertisement
Gage Skidmore/Wikimedia

Gage Skidmore/Wikimedia

"Je zult nooit een cent zien van mijn succes." Deze zin is gericht aan zijn moeder, nogal definitief en lapidair, die Quentin zichzelf beloofde als hij volwassen zou zijn en hij een fortuin zou verdienen in de wereld van de cinema. Jaren later kunnen we wel stellen dat het hem aan geluk en succes niet ontbreekt, net zoals het hem niet ontbrak aan vastberadenheid om zijn moeder Connie McHugh uit te sluiten van elke vorm van "voordeel" dat voortvloeit uit zijn rijkdom.

Als je je afvraagt ​​wat de reden is voor zo'n stelligheid, kunnen we je antwoorden met wat de Amerikaanse directeur zelf zei. "Als je met kinderen te maken hebt, hebben je woorden altijd gevolgen." Welke woorden in het bijzonder hebben het leven van Tarantino zo gekenmerkt? Simpel: alle woorden van spot, hoon en sarcasme van zijn moeder tijdens zijn kindertijd en jeugd, toen Quentin zich al bewust was van zijn lot en zijn passies, maar totaal niet werd aangemoedigd door zijn moeder.

Advertisement
Instagram/Familytron.com

Instagram/Familytron.com

Volgens wat de regisseur van Pulp Fiction, Reservoir Dogs, Django Unchained en vele andere beroemde films vertelde, nam zijn moeder Connie resoluut stelling tegen zijn passies en ambities. "Op de lagere school dachten mijn leraren dat ik in opstand kwam omdat ik scripts wilde schrijven - zei hij - en mijn moeder was niet tevreden over me, ze klaagde constant en op een dag vertelde ze me dat mijn 'carrière als schrijver' als voorbij zou kunnen worden beschouwd.".

Laura Loveday/Flickr

Laura Loveday/Flickr

"Het was op dat moment - vervolgde Tarantino in het podcast-interview The Moment - dat ik mezelf beloofde dat, als ik eenmaal succes had, ze geen cent van me zou krijgen. Geen huizen, geen auto's, geen vakanties - voegde hij eraan toe - woorden hebben gevolgen, vooral als je het tegen een kind hebt, het sarcasme van een ouder kan echt gevaarlijk en moeilijk mee om te gaan zijn."

Georges Biard/Wikimedia

Georges Biard/Wikimedia

Dit alles heeft de regisseur meegemaakt tijdens een jeugd waarin hij zijn vader nooit heeft gekend, die Connie verliet voordat hij werd geboren. Tarantino's filmische fortuin, geschat op $120 miljoen, zal nooit iets zijn waar zijn moeder van profiteert. De constante verwijten en het feit niet te hebben geloofd in het potentieel van haar zoon hebben tastbare gevolgen gehad, en gelukkig hebben de feiten aangetoond dat Connie het helemaal bij het verkeerde eind had.

Wat vind jij? Deed Tarantino er goed aan om zo'n beslissing te nemen?

Advertisement