Deze arts slaapt in een kampeertent in een garage om zijn gezin te beschermen tegen Covid-19 - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze arts slaapt in een kampeertent…
Fat Albert, de ijsbeer uit Alaska die gek op walvisvet is en 679 kg weegt Coronavirus, Mercedes produceert ademhalingsapparatuur voor Covid-19-patiënten

Deze arts slaapt in een kampeertent in een garage om zijn gezin te beschermen tegen Covid-19

Door Janine
2.712
Advertisement

De Coronavirus-epidemie heeft nu bijna elke uithoek van de planeet bereikt en alle artsen en verpleegkundigen waarschuwen voor het gevaar en de te volgen regels om het risico op besmetting te beperken. Het is geen gemakkelijke tijd voor de ziekenhuismedewerkers: de stress is hoog en aan het einde van elke dienst is het moeilijk te vergeten wat er die dag werd gezien. Bovendien wil elke arts of verpleegkundige aan het einde van de werkdag alleen maar terug naar huis om hun dierbaren te omhelzen - een wens die tegenwoordig zelfs riskant kan zijn.

Dr. Cheng is een Californische arts, specialist in longziekten, en behoort tot degenen die elke dag tegen dit vreselijke virus vechten. 14 maart was een belangrijke dag voor hem, want het was de dag dat hij besloot homeless te worden om zijn gezin te beschermen. Het sleutelwoord is thuis blijven en afstand houden - welnu, Dr. Cheng heeft ervoor gekozen om tijdelijk in een kampeertent in zijn garage te wonen om zijn gezin te beschermen.

Het niet kunnen omhelzen van je dierbaren is een frustrerende en pijnlijke toestand, vooral voor artsen die elke dag in contact komen met besmette patiënten en bij blootstelling grotere risico's lopen. De jonge dokter plaatste foto's van zijn tijdelijke huis op internet in een poging om mensen die de risico's van Covid-19 nog onderschatten, bewust te maken.

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt