Het plotseling verliezen van je reuk- en smaakgevoel kan een eerste symptoom zijn van het Coronavirus: de veronderstelling van de onderzoekers - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het plotseling verliezen van je reuk-…
Een gel kost 4 dollar, 2 gels 95: het idee van de winkel om te voorkomen dat klanten overmatig gaan hamsteren Een fotograaf wist alle schoonheid van een bepaald type vos met zwarte en rode vacht vast te leggen

Het plotseling verliezen van je reuk- en smaakgevoel kan een eerste symptoom zijn van het Coronavirus: de veronderstelling van de onderzoekers

Door Janine
1.587
Advertisement

In de dagen dat de Coronavirus-pandemie zich exponentieel over de hele wereld verspreidt, zijn er veel vragen die experts en wetenschappers proberen te beantwoorden, om een duidelijk beeld te geven van hoe je het beste kunt optreden tegen deze onzichtbare vijand. Het tijdig identificeren van de Covid-19 is essentieel, daarom moeten we aandacht besteden aan de signalen die ons lichaam ons stuurt.

Ongeveer 3 maanden na de uitbraak is het mogelijk om een beeld te schetsen van de terugkerende symptomen en kenmerken. Onder deze, volgens wat sommige experts hebben gezegd, zou er ook het plotselinge verlies van geur en smaak zijn, een aandoening die bij veel patiënten kan voorkomen, zelfs zonder de meest voorkomende symptomen zoals koorts en hoesten.

via: EntUk.org
foto: Pxhere

In een gezamenlijke verklaring zeiden Clare Hopkins, president van de British Rhinological Society en Nirmal Kumar, president van de British Otolaryngology Association, dat een plotseling verlies van geur of smaak verband zou kunnen houden met het coronavirus, zelfs zonder de "klassieke" symptomen.

Deze bewering komt nadat in China, Zuid-Korea, Iran en Italië, de statistieken hebben gesuggereerd dat veel positieve patiënten van Covid-19 - ongeveer een derde - meldden dat ze plotseling geen geuren en smaken konden onderscheiden. Met name Iran "heeft een plotselinge toename gezien van gevallen van geïsoleerde anosmie - verlies van geur, red. - en veel collega's uit andere door het virus getroffen landen hebben hetzelfde geverifieerd".

foto: Pixabay

 

"Patiënten met deze symptomen - voegden de experts toe - zouden gezonde en "verborgen" dragers kunnen zijn die een dergelijke snelle verspreiding van het coronavirus kunnen bevorderen». In het bijzonder, volgens Kumar, zouden deze aandoeningen vaak betrekking hebben op jongere mensen, bij wie hoest en hoge koorts zich misschien niet eens manifesteren, en plaats maken voor deze andere symptomen.

Hoewel het verband tussen anosmie en Covid-19 onderwerp blijft van studies en definitieve bevestigingen vereist, spreekt het tot dusver geregistreerde klinische bewijs over belangrijke waarschijnlijkheden. Om deze reden hebben de wetenschappers iedereen eraan herinnerd dat het, in het geval van een plotseling verlies van geur of smaak, goed is om contact op te nemen met de arts of de verantwoordelijke hulpdiensten en de situatie bekend te maken, zodat je eventueel tot zelfisolatie overgaat.

Advertisement
foto: Pixabay
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt