Een baby waarvan wordt aangenomen dat het de jongste Covid-19-patiënt ter wereld is, zou genezen zijn van het virus

Janine image
door Janine

25 Maart 2020

Een baby waarvan wordt aangenomen dat het de jongste Covid-19-patiënt ter wereld is, zou genezen zijn van het virus
Advertisement

De verspreiding van het Coronavirus, nu geclassificeerd op het niveau van de wereldwijde pandemie, blijft wereldwijd zorgen baren. Na een eerste moment waarop de besmetting gelimiteerd leek te zijn en alleen beperkt was tot China en de buurlanden, worden we nu wereldwijd geconfronteerd met een grootschalig probleem.

In een lange en voortdurende opeenvolging van nogal ontmoedigend nieuws over dit onderwerp, zijn er echter ook soms positieve. Hiervan willen we in het bijzonder één verhaal vertellen, dat vertelt over een overwinning op Covid-19 behaald door een zeer speciale patiënt.

via Daily Mail

Advertisement
Pxfuel

Pxfuel

Helaas zijn er onder de duizenden mensen die overal ter wereld het Coronavirus hebben opgelopen niet alleen ouderen of mensen van een bepaalde leeftijd met ernstige of bestaande ziekten. In feite is er geen tekort aan gevallen van besmette jonge mensen die veel mensen hebben ontroerd en ongerust hebben gemaakt. Onder hen was een Engelse baby, de jongste patiënt ter wereld. Ondanks een periode van grote angst, lijkt het nu beter met hem te gaan.

Vóór zijn geboorte werd de moeder van het betreffende kind in het ziekenhuis opgenomen met ernstige longontsteking. Pas na de bevalling, die in Londen plaatsvond, kreeg de vrouw de diagnose Covid-19, die ze helaas door nauw contact aan haar zoontje had overgedragen.

Advertisement
Nico Hogg/Wikimedia

Nico Hogg/Wikimedia

Moeder en zoon werden in twee verschillende ziekenhuizen voor behandeling gescheiden, de artsen bestudeerden de zaak en namen deze als uitgangspunt om de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen te vinden die zwangere vrouwen moeten nemen in deze periode van een medische noodsituatie.

Gelukkig is er, in zo'n delicate situatie, gemeld dat het kind herstellende en dus buiten gevaar is. Goed nieuws dat hoop geeft in een tijd van hevige spanning in het Verenigd Koninkrijk, waar, zoals in verschillende andere Europese realiteiten gebeurt, het aantal door Coronavirus veroorzaakte besmettingen duidelijk toeneemt.

Advertisement