In de VS is een test goedgekeurd die het Coronavirus in slechts 45 minuten kan diagnosticeren

Janine image
door Janine

26 Maart 2020

In de VS is een test goedgekeurd die het Coronavirus in slechts 45 minuten kan diagnosticeren
Advertisement

Een test die een zeer snelle diagnose kan stellen van het Coronavirus. Dit is het nieuws dat is aangekondigd door de US Food and Drug Administration, dat een belangrijke bijdrage zou kunnen leveren aan de wereldwijde aanpak van de noodsituatie rond Covid-19.

Met name de nieuwe, in de Verenigde Staten goedgekeurde test zou Sars-CoV-2 in slechts 45 minuten kunnen diagnosticeren. Dit klinische hulpmiddel, ontwikkeld door het Californische bedrijf Cepheid, kan vooral in noodsituaties van vitaal belang zijn, juist waarvoor het is goedgekeurd.

via CNN

Advertisement
Governor Tom Wolf/Flickr

Governor Tom Wolf/Flickr

De situaties waarmee veel ziekenhuizen over de hele wereld te maken hebben als gevolg van de exponentiële toename van infecties, vereisen meer dan ooit snelle en vereenvoudigde procedures. Hiervoor is de door Cepheid ontwikkelde test ontworpen om te werken op platforms van GeneXpert die over de hele wereld aanwezig zijn.

De inspanning om dergelijke noodmaatregelen te nemen, blijkt ook uit het feit dat deze test, om te worden afgenomen, geen training voor het medisch personeel behoeft. Het is daarom een belangrijke bijdrage aan het verlichten van de druk van veel zorginstellingen die de vele diagnoses die gesteld moeten worden niet aankunnen.

We hopen dat ontdekkingen en evoluties zoals deze ook een sterke en beslissende bijdrage zullen leveren aan de beperking van een pandemie waartegen de wereld vandaag al haar middelen op een rendabele manier moet verenigen.

Advertisement