Coronavirus: een restaurant bouwt kleine kassen om klanten te verwelkomen met respect voor sociale afstand

Janine image
door Janine

16 Mei 2020

Coronavirus: een restaurant bouwt kleine kassen om klanten te verwelkomen met respect voor sociale afstand
Advertisement

In een tijd waarin de wereldwijde pandemie van het Coronavirus voor altijd de manier verandert waarop we de deur uitgaan in onze vrije tijd, zijn restaurants en bars over de hele wereld bezig om de logistiek van hun tafels te veranderen. De sleutelwoorden zijn sociale afstanden en veiligheidsmaatregelen zonder de mogelijkheid van bijeenkomsten. In plaats van verdelers en platen van plexiglas te gebruiken, bereidt een veganistisch Amsterdams restaurant zich voor om nieuwe klanten in hun kleine kassen te verwelkomen.

via Lonely Planet

Advertisement

Het veganistische restaurant Mediamatic Eten heeft daarom besloten om klanten te ontvangen in aparte kleine kassen, of "serres séparées", in het Frans. Mediamatic Eten, dat op 21 mei geopend wordt, heeft al vijf kassen. Deze elegante ruimtes zijn ontworpen voor twee gasten, idealiter twee samenwonenden, en bieden een betoverend uitzicht op het Oosterdok in Amsterdam.

Advertisement

Uiteraard dragen de obers, om de regels van sociale afstand te respecteren, gezichtsschermen en serveren het eten op een houten tafel om elk direct contact tussen gasten en personeel te vermijden. Hoewel het restaurant op 21 mei opengaat, hebben de lokale autoriteiten nog steeds geen toestemming gegeven voor het gebruik van de aparte kassen om te genieten van lunches en diners met uitzicht op de watervlakte.

Ondanks de onzekerheid heeft het Amsterdamse veganistische restaurant de mogelijkheden tot reserveringen al geopend en is het volgeboekt tot juni 2020. Kortom, ondanks de wereldwijde pandemie van Covid-19 willen mensen weer verder, met een zekere schijn van... normaliteit. Beginnend met een etentje buiten de deur.

Advertisement