In een plaats in India worden aan toeristen bamboe waterflessen gegeven om plastic vervuiling te verminderen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
In een plaats in India worden aan toeristen…
Deze dolfijn “bedankt Een kunstenaar maakt de personages van The Simpsons na dankzij 3D-modellering: ze lijken net echt

In een plaats in India worden aan toeristen bamboe waterflessen gegeven om plastic vervuiling te verminderen

Door Janine
1.250
Advertisement

India is een van de landen in de wereld waar vervuiling en afval een groot probleem blijven. Maar niet alleen de bewoners zijn verantwoordelijk, vaak onwetend over de gevolgen van afval- en verwerkingstechnieken, maar ook toeristen.

Het bergstadje Lechan in het noorden van India wil, na het verbieden van plastic flessen, bamboe waterflessen die gemaakt zijn van natuurlijke en biologisch afbreekbare materialen aan toeristen uitdelen.

Bamboo bottle

Pubblicato da Dhritiman Borah su Lunedì 27 agosto 2018

De stad Lechan wordt gepromoot als toeristische plaats in de Indiase deelstaat Sikkim. Toeristen bereiken deze kleine gemeenschap van ongeveer 2.500 inwoners vanwege de natuurlijke schoonheid: op een hoogte van 2750 meter biedt het een adembenemend panorama van de Himalaya-keten.

Hoewel toeristen de economische levensader van het land zijn, vormen ze helaas een groot probleem: Lechan heeft geen afvalverwerkingssysteem en heeft moeite om het enorme hoeveelheid plastic afval dat door toeristen wordt achtergelaten, met name flessen, te beheren.

Al in 2016 was het verpakte water in administratieve kantoren en openbare evenementen verboden.

Daarom heeft het land besloten bidons van bamboe te distribueren, in de hoop dat ze de wegwerpflesjes gaan vervangen. Het water van de rivieren in Sikkim dat rechtstreeks van de toppen van de Himalaya stroomt, is veel lekkerder dan het verpakte water.

Veel van de toeristen die de staat Sikkim bereiken, doen dat om de natuurlijke schoonheden te bewonderen, maar te oordelen naar hun gedrag zou je niet zeggen dat ze natuurliefhebbers zijn!

Tags: IndiaMilieu
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt