India: de "Mount Everest" van afval is zo hoog geworden dat deze moet worden gemeld aan passerende vliegtuigen

Janine image
door Janine

16 Juni 2019

India: de "Mount Everest" van afval is zo hoog geworden dat deze moet worden gemeld aan passerende vliegtuigen
Advertisement

Zou je het geloven als we je zouden vertellen dat er in India een berg rommel en afval is van verschillende soorten die de Mount Everest jaloers kunnen maken? We hebben het zeker niet over dezelfde grootte, maar deze hoop met tonnen afval buiten New Delhi in de Aziatische staat groeit elk jaar onevenwichtig, tot het de hoogte van 65 meter bereikt, en het blijft maar groeien en verslaat nieuwe... negatieve records!

via Express UK

Advertisement
YouTube

YouTube

Bijgenaamd "Mount Everest" door de lokale bevolking, zou de berg afval in de stortplaats van Ghazipur in 2019 de grootte van de Taj Mahal, het beroemdste architecturale monument van India, kunnen overschrijden. De stortplaats Ghazipur, die in 1984 werd geopend, is jaar na jaar gegroeid en bereikte in 2002 de hoogte van 20 meter, maar nu heeft de berg afval zijn recordpiek bereikt, terwijl de 21 miljoen inwoners van het stedelijk gebied van de Indiase hoofdstad ook andere stortplaatsen gebruiken die recentelijk zijn opgericht voor afvalverwerking.

In 2018 werden twee plaatselijke bewoners weggevaagd door een aardverschuiving van de giftige "berg" veroorzaakt door regen met dodelijke gevolgen; dit heeft bijgevolg geleid tot de sluiting van een paar dagen van de stortplaats in Ghazipur, maar nu is dit actiever dan ooit zonder grote veranderingen om de gezondheid en veiligheid van de bewoners van het gebied te beschermen.

Advertisement
YouTube

YouTube

Deze stortplaats heeft absoluut geen bedekkings- en beschermingssysteem en ligt praktisch op de grond en produceert bovendien een zwarte vloeistof, "uitspoeling" genaamd, die punctueel in een afvoerkanaal van het gebied wordt gegoten. De gevolgen van deze giftige activiteit brachten de inwoners ertoe, ruim vóór de tragedie veroorzaakt door de aardverschuiving in 2018, om te klagen over ernstige ademhalingsproblemen tussen 2013 en 2017 met in totaal ongeveer 980 doden door acute luchtweginfecties.

Op dit moment is India een van de grootste afvalproducenten ter wereld en daarom ervaart het Aziatische land momenten van crisis, ook als het gaat om de verwijdering ervan. In de hoop dat de overheidsdiensten zo snel mogelijk een adequate oplossing voor de noodsituaties van de “bergen afval" zullen vinden.

Source:

Advertisement