Een kunstenaar verandert een rots in een "haai" met zijn bek wijd open, waardoor het een toeristische attractie wordt - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een kunstenaar verandert een rots in…
20 weinig gelukkige dieren voor wie het lot een mooie verrassing in petto had 20 naturalistische foto's die meesterwerken zouden kunnen zijn, maar die op het verkeerde moment zijn genomen

Een kunstenaar verandert een rots in een "haai" met zijn bek wijd open, waardoor het een toeristische attractie wordt

Door Janine
1.772
Advertisement

Een enorme en woeste witte haai die, met zijn kaken, de zwemmers van een strand in Goa, in India, bang maakt. Nee, we zitten niet midden in een horrorfilm en we vertellen ook geen verontrustend nieuwsverhaal. De betreffende "haai" bestaat echt, en hij lijkt ook nogal angstaanjagend en gevaarlijk: gelukkig is hij echter gemaakt... van steen en zal hij geen badgasten inslikken!

Een scherpe, uitstekende en driehoekige rots was voldoende voor de Amerikaanse kunstenaar Jimmy Swift om iets te creëren met een eenvoudig indrukwekkend realisme, gebaseerd op een eenvoudig natuurlijk element, volledig onbewust van zijn nieuwe functie. De rots die op het strand van Palolem een ​​echte attractie is geworden, zouden we niet anders kunnen omschrijven. De inspiratie is duidelijk: denk maar aan de poster van de beroemde thriller "The Shark", geregisseerd door Spielberg, om te begrijpen waar we het over hebben. Swift besloot zonder erbij na te denken dat die steen gepersonaliseerd en getransformeerd moest worden. Hieronder presenteren we je de resultaten en effecten van zijn werk op mensen. Veel kijkplezier en... pas op voor de haai!

“De vorm van die rots was zo perfect dat het was alsof de haai er al was”, zei Swift verwijzend naar zijn werk.

Het duurde niet lang voordat zijn “haai” een echte toeristische attractie werd, een bestemming voor veel mensen die besluiten grappige en spannende foto's te maken bij de steen.

Advertisement

Het was helemaal niet gemakkelijk om de haai "leven te geven": om de rots te schilderen, die zich op het water bevindt, moest Swift nat worden en rekening houden met de getijden en golven, waardoor hij niet altijd rustig kon werken.

De gebruikte verf is op waterbasis, niet erg schadelijk voor het milieu, daarom vervaagt het vreselijke dier periodiek. Als dat gebeurt, staat Jimmy altijd klaar om het opnieuw te beschilderen.

Swift zei dat hij zeer verbaasd was over het effect dat zijn werk op mensen had: deze kunstenaar had ongetwijfeld een grote fantasie om een ​​eenvoudige steen zo geanimeerd en verontrustend te maken. Als je toevallig op het strand van Palolem bent, kijk dan goed uit!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt