Met deze spoorlijn kunnen bezoekers "fietsen" op de rails en door een sequoiabos trappen

Janine image
door Janine

04 Augustus 2020

Met deze spoorlijn kunnen bezoekers "fietsen" op de rails en door een sequoiabos trappen
Advertisement

Tijd doorbrengen ondergedompeld in de natuur is echt van een onbetaalbare vreugde. Het is een uitstekende, economische en gezonde manier om rust, sereniteit en vooral welzijn te vinden. Het is in feite door de wetenschap gedocumenteerd dat je minimaal 2 uur per week in een natuurlijke buitenomgeving moet doorbrengen om je gezonder en gelukkiger te voelen.

Als een eenvoudige wandeling al een leuke ervaring is, stel je dan voor dat je in contact met de natuur ook het plezier van het rijden op een volledig origineel voertuig zou kunnen combineren, net als het "railfietsen" waarover we je gaan vertellen!

via ABC10/Youtube

Advertisement
Visit Fort Bragg, California/Facebook

Visit Fort Bragg, California/Facebook

Je leest het goed: we schreven "railfietsen" omdat de historische Skunk Train in Californië de mogelijkheid biedt om op deze manier te bewegen. Vergeet de klassieke treinen die worden aangedreven door een elektriciteits- of warmtemotor: om je over de sporen te vervoeren moet je hier… trappen!

Advertisement
Skunk Train/Facebook

Skunk Train/Facebook

En de context is een van de mooiste die de natuur van de Verenigde Staten te bieden heeft: de sporen lopen in feite door een immens bos van sequoia's, te bewonderen in al hun majestueusiteit en pracht, waar je je kunt verliezen in kilometers van spoorlijn. De spoorlijn, die niet langer voor treinen wordt gebruikt, is letterlijk "omgebouwd" voor dit naturalistische en toeristische doel en is niet de enige in zijn soort in de VS.

Skunk Train/Facebook

Skunk Train/Facebook

Het is op zijn zachtst gezegd een fantastisch avontuur om door groene ruimtes, bruggen en pittoreske plaatsen te gaan, ondergedompeld in een benijdenswaardige rust. De speciale "fietsen" die op de rails zijn gemonteerd, zijn zelfs uitgerust met elektromotoren, die helpen bij het trappen wanneer je last van vermoeidheid hebt.

Het scenario is adembenemend: sommige sequoia's zijn hier meer dan 90 meter hoog, terwijl de flora en fauna iedereen verbazen. Kortom: een werkelijk schitterende manier om de natuur te verkennen en structuren die niet meer in gebruik zijn te "recyclen", die in veel andere delen van de wereld als voorbeeld moeten worden genomen!

Advertisement