Japan, een kolossale "Gundam" -robot zet zijn eerste stappen: het is de langste ter wereld

Janine image
door Janine

29 Juli 2020

Japan, een kolossale "Gundam" -robot zet zijn eerste stappen: het is de langste ter wereld
Advertisement

Robots en gigantische machines die worden bestuurd door mannen, in futuristische omgevingen die de beste film van het genre waardig zijn: we beschrijven niet de plot van een sciencefictionverhaal, maar een situatie die in een land als Japan werkelijkheid kan zijn.

Dat klopt, want te oordelen naar het gigantische "schepsel" dat we je willen presenteren, lijkt het erop dat Japanse ingenieurs niet weg kunnen blijven van dit soort creaties, die een tijdloze charme op hen uitoefenen (en op de Japanse cultuur in het algemeen). Hoewel de pandemie van het Coronavirus de bouw ervan heeft vertraagd, is de voltooiing van wat volgens Popular Mechanics de hoogste humanoïde robot ter wereld zal worden, nu een realiteit en deze reus is al begonnen met bewegen.

via Popular Mechanics

Advertisement
Michael Overstreet/Youtube

Michael Overstreet/Youtube

Het is meer dan 18 meter hoog, een lengte die veel hoger is dan de hoogte van veel "gewone" gebouwen die we gewend zijn, en weegt 25 ton. Met zulke getallen is het, als je ernaar kijkt, niet moeilijk om onmiddellijk te worden gekatapulteerd naar de realiteit die wordt weergegeven in de manga, in de thema-tv-serie "Gundam" en “Mecha" en er volledig door gefascineerd te zijn.

Volgens rapporten van Popular Mechanics zal het “schepsel” in alle opzichten kunnen lopen, aangezien de ingenieurs die het hebben ontworpen en gebouwd het aanzienlijke bewegingsvrijheid hebben gegeven. Om beter te begrijpen hoe groot het is, zelfs zonder het in het echt te zien, moet je er rekening mee houden dat slechts één van zijn handen (uiteraard uitgerust met bewegende vingers) bijna 2 meter meet!

De gigantische robot wordt voorlopig angstvallig bewaard in een hangar in de haven van Yokohama, ten zuiden van de hoofdstad Tokio, in afwachting van de voltooiing van de assemblage en van zijn officiële publieke debuut. In een video die snel het internet over gaat, kun je hem al zijn rechterbeen zien bewegen. Een "schepsel" die dus de droom van elke liefhebber vertegenwoordigt: laten we eerlijk zijn: zelfs degenen die dit soort "spellen" en artistieke genres niet leuk vinden, kunnen alleen maar onder de indruk zijn!

Advertisement