Er is een zeer zeldzame gele schildpad met roze ogen ontdekt in India: het zou een albino kunnen zijn - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Er is een zeer zeldzame gele schildpad…
13 situaties die zo stressvol zijn dat ze duidelijk lijken te zeggen 12 absurde foto's beschrijven alle eigenaardigheden en vreemde dingen van een land als China

Er is een zeer zeldzame gele schildpad met roze ogen ontdekt in India: het zou een albino kunnen zijn

Door Janine
1.059
Advertisement

Juist wanneer we denken dat we alles al hebben gezien, verbaast de natuur ons op de meest onverwachte manieren en vormen. De fenomenen van onze planeet en de wezens die haar bevolken, lijken nooit op te houden en vertegenwoordigen voor ons een onuitputtelijke bron van verbazing.

Als we bijvoorbeeld aan een schildpad denken, denkt iedereen aan het "klassieke" reptiel met een schild met donkere kleuren en verschillende groottes, een dier dat op het eerste gezicht tederheid en sympathie oproept. Het is dus niet moeilijk om de verbazing voor te stellen van de mensen die in India tegenover een schildpad stonden... die helemaal geel was en roze ogen had!

foto: ANI/Twitter

Je leest het goed: het is geen grap of "fake news", maar een dier van vlees, botten, schild en een citroengele kleur. De inwoners van de stad Balasore, in het noordoosten van India, stonden er op zondag 19 juli tegenover, en ze moesten de beelden wel met de hele wereld delen. De foto's en video's van dit ongelooflijke dier zijn op Twitter gepost door Susanta Nanda, een medewerker van het Bosbeheer.

Wat iedereen meteen opviel, was de onwaarschijnlijke felgele kleur van de schildpad, die werd gevonden door een plaatselijke boer, die duidelijk verbijsterd was door het dier. Het reptiel werd onmiddellijk verzorgd door de autoriteiten die zich bezighouden met de bescherming van dieren en het milieu, die probeerden de oorsprong en de kleur ervan te onderzoeken.

Naast de ongewone gele kleur heeft deze schildpad in feite nog een andere “eigenaardigheid": roze ogen. Juist door dit laatste detail dachten de experts dat het - met grote waarschijnlijkheid - een schildpad is met albinisme, en dus een tekort heeft aan melanineproductie, wat zijn bijzondere kleur zou hebben veroorzaakt.

Een zeldzame aandoening, natuurlijk, maar niet onmogelijk, zelfs bij dit soort reptielen. De schildpad zou behoren tot de familie van de Trionychidae, die gekenmerkt worden door een zacht schild en een vooruitstekende snuit. Wat de verklaring van de unieke kenmerken van dit dier ook is, het is zeker een zeldzaam en fascinerend wezen dat veel mensen sprakeloos heeft gemaakt. En wij met hen!

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt