Honderden Amerikaanse burgers ontvangen per post zaden uit China die niemand ooit had besteld - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Honderden Amerikaanse burgers ontvangen…
Deze 12 14 foto's tonen de angstaanjagende gezichten van immigranten die begin 1900 in Amerika aankwamen

Honderden Amerikaanse burgers ontvangen per post zaden uit China die niemand ooit had besteld

Door Janine
1.700
Advertisement

Veel Amerikaanse burgers ontvangen mysterieuze zaden per post om te planten, blijkbaar voornamelijk uit China en Oezbekistan, zonder te begrijpen waarom. De eerste melding kwam op vrijdag 24 juli 2020 naar het Amerikaanse ministerie van landbouw en na deze eerste communicatie begonnen andere burgers te bellen om de mysterieuze pakketten die ze per post kregen te melden. De afdeling heeft telefoontjes ontvangen van meer dan 150 mensen in Louisiana en andere staten, van Californië tot Massachusetts, van mensen die beweren soortgelijke pakketten te hebben ontvangen. Niemand heeft nog precies begrepen wat het is, maar de grootste zorg is dat het invasieve plantensoorten kunnen zijn of, erger nog, zaden die giftig zijn voor vee en dieren.

via: CBS Local

**UPDATE** 7/28/2020 Any questions regarding receiving unsolicited seeds, or if you’ve received seeds and have already...

Pubblicato da Whitehouse Police Department su Sabato 25 luglio 2020

De landbouwafdelingen van verschillende staten hebben de inwoners gevraagd om de zaden niet te planten en ze aan de autoriteiten te geven. Iemand lijkt ze echter al te hebben gezaaid, niet denkend aan de mogelijke risico's. Sommige van de eerste verzonden zaden zijn al naar het laboratorium gebracht voor een grondige analyse en het lijken zaden van Chinese waterlelies te zijn. Andere zaden zijn even onschadelijk gebleken. De Chinese regering zei dat de etiketten op de zaadpakketten waren vervalst en riep de Verenigde Staten op alles terug te sturen naar de Chinese autoriteiten voor verdere analyse.

Zoals gesuggereerd in een Facebook-bericht van de politie van Whitehouse, kan het een mogelijke zwendel (brushing) zijn, die sommige bedrijven uitvoeren om de beoordeling van hun producten te verbeteren. Sommige bedrijven sturen in feite hun producten - meestal zijn het objecten van geringe waarde - naar een reeks mensen die, zonder het te weten, een mysterieus product ontvangen dat nooit is besteld; daarna stuurt het bedrijf zelf een positieve productbeoordeling met een fictief, maar geverifieerd account. Dit alles wordt gedaan om de reputatie van het online bedrijf te vergroten.

We wachten op verdere verduidelijking om het "zaadmysterie" dat uit China komt met zekerheid te kunnen ontrafelen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt