Hij navigeert op Google Maps en vind een mysterieus "zwart gat" in het midden van de oceaan

Janine image
door Janine

03 November 2021

Hij navigeert op Google Maps en vind een mysterieus "zwart gat" in het midden van de oceaan
Advertisement

Hoeveel dingen kunnen we ontdekken met een simpel rondje op het internet? Soms beseffen we het niet eens, maar we hebben echt een wereld tot onze beschikking met slechts een klik verwijderd en een toetsenbord. De inhoud die tegenwoordig op internet kan worden gelezen, bekeken of gebruikt, is ontelbaar, en het is niet ongebruikelijk dat je van tijd tot tijd voor iets vreemds staat, zo vreemd dat het praktisch onverklaarbaar is.

De Reddit-gebruiker weet er iets van, die tijdens het surfen op Google Maps stomverbaasd was tegenover een afbeelding die als we het vreemd zouden noemen, dit een understatement zou zijn. Tot het punt dat hij, niet in staat om zichzelf een verklaring te geven, besloot anderen te raadplegen, op zoek naar de waarheid over wat hij had gezien. En, zoals vaak gebeurt in deze gevallen, ontbraken de theorieën niet - van de meest waarheidsgetrouwe tot de meest onwaarschijnlijke. Wat heeft hij gezien? Een soort "zwart gat" midden in de Stille Oceaan!

via News.com.au

Advertisement
kokoblocks/reddit - Google Maps

kokoblocks/reddit - Google Maps

Wie kent Google Maps niet? We hebben allemaal, vroeg of laat, de applicatie van de Amerikaanse IT-gigant gebruikt om informatie te krijgen over een route of om van het ene punt naar het andere te gaan. Misschien neemt echter niet iedereen de tijd op Maps om de wereld om ons heen te verkennen, virtueel reizend om verre en niet-verre plaatsen te ontdekken. De Reddit-gebruiker die bekend staat als kokoblocks, een lid van de groep gewijd aan de made for Google-service, deed precies dit, toen op zijn scherm iets ongelooflijks en onverwachts verscheen.

In eerste instantie dacht hij, zoals bij andere gelegenheden is gebeurd, aan een bug van Maps, een punt in de afbeelding dat niet goed werd weergegeven. Toch bleef de nieuwsgierigheid in hem groeien, tot het punt dat hij, in de groep waartoe hij behoort, de behoefte voelde om die scène te delen en andere gebruikers te vragen wat zij dachten dat het was.

Advertisement
Angela K. Kepler/Wikimedia

Angela K. Kepler/Wikimedia

De afbeelding is dan ook heel merkwaardig: kijk er naar en je zult het beseffen. Het lijkt een soort "zwart gat" in het oceaanwater te zijn, waar de golven omheen breken alsof het een gewoon eiland is. In het hart van dit "ding" zie je echter absoluut niets. Eiland, bug, mysterieus of op de een of andere manier gecensureerd? De theorieën begonnen in korte tijd steeds gekker te worden als reactie op de afbeelding, zozeer zelfs dat het een echte “kwestie” werd.

Onder de meest tot de verbeelding sprekende hypothesen waren er die van degenen die die zwarte “vlek” beschouwden als een soort geheim portaal, of als een structuur die opzettelijk door iemand verborgen was. Wat de waarheid ook is, één ding is zeker: door de reacties scrollen is even curieus als leuk. Vermeende complotten, parallelle dimensies, geheime samenzweringen zijn samengevoegd met grappige verklaringen waarvan de auteurs hebben gesproken over een eiland dat degene van de beroemde tv-serie "Lost" zou kunnen zijn.

Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Allemaal heel intrigerend, nietwaar? Jammer dat wat diepgaander onderzoek voldoende was om te ontdekken dat de waarheid veel duidelijker zou kunnen zijn dan we denken. Dat “zwarte gat” op Google Maps zou in feite niets anders zijn dan het eiland Vostok, een opgekomen land dat ten noordoosten van Nieuw-Zeeland ligt en behoort tot de Republiek Kiribati, in de Stille Oceaan.

"Wat je als zwart ziet, is eigenlijk heel donkergroen, oftewel dat van een dicht bos met Pisonia’s”, schreef een gebruiker in reactie op de foto, waarmee hij een deel van al het enthousiasme wegnam dat de post had gewekt. Hoewel niet iedereen overtuigd was van deze uitleg, onder andere niet ondersteund door officiële meningen, lijkt het vooralsnog de meest plausibele hypothese, en zullen de fantasierijke theorieën over censuur en samenzwering nog even moeten wachten!

Advertisement