In Amsterdam zijn urinoirs geplaatst in de vorm van plantenbakken om het probleem van "wildplassen" aan te pakken - Curioctopus.nl
x
In Amsterdam zijn urinoirs geplaatst…
12 beroemde foto's waarvan we dachten dat ze echt waren en die in plaats daarvan fake bleken te zijn 13 fotografische vergelijkingen tussen verleden en heden laten zien hoe het verstrijken van de tijd onvermijdelijk is

In Amsterdam zijn urinoirs geplaatst in de vorm van plantenbakken om het probleem van "wildplassen" aan te pakken

16 September 2020 • Door Janine
5.868
Advertisement

Wij denken dat iedereen, minstens één keer in zijn leven, getuige is geweest van een handeling van "openbaar urineren" of dat je zelf de hoofdrolspeler bent geweest van een moment van plotselinge en dringende "lediging" van de blaas, misschien in een donker steegje, om zonder opgemerkt te worden te plassen. Een gewoonte die in stedelijke gebieden een probleem kan worden voor het decorum en de volksgezondheid, aangezien urine zuur en bijtend kan zijn voor sommige gebouwen en openbare wegen.

via: CNN
foto: Green Pee

Om dit probleem van fatsoen en volksgezondheid het hoofd te bieden, heeft sociaal psycholoog Patrick de Vries, in samenwerking met het bedrijf Urban Senses, in de stad Amsterdam urinoirs gemaakt in de vorm van plantenbakken, GreenPee genaamd. Dit model combineert de reeds genoemde problemen met respect voor het milieu en voor de stedenbouwkundige architectuur van de wijken waar ze geplaatst zijn.

foto: Green Pee

Het model GreenPee is in feite een duurzaam urinoir, dat perfect past in de omgeving en tegelijkertijd ook dienst doet als vrolijke plantenbak; ja, want GreenPee heeft openingen aan de zijkanten voor de urine, zodat het lichaamsvocht de muren van de gebouwen en het asfalt van de straat niet aantast, die dienen als organische meststof voor planten die in het bovenste deel van deze urinoirs ontkiemen.

Advertisement
foto: Green Pee

Het feit dat ze ook als openbare bloembakken fungeren, betekent natuurlijk dat veel insecten, en vooral bijen, naar stedelijke gebieden worden aangetrokken, waardoor de stad groener wordt.

foto: Green Pee

Op dit moment zijn er 12 modellen GreenPee geïnstalleerd in de binnenstad van Amsterdam en de omgeving, in de hoop dat deze ingenieuze uitvinding, die tevens knipoogt naar het milieu en het ecosysteem waarin we dagelijks leven, zich succescol kan verspreiden in de rest van de wereld.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt