De grappige "fotomontages" van deze kunstenaar nemen ons mee achter de schermen van de beroemdste Disney-films - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De grappige "fotomontages" van deze…
In Europa stijgt het aantal sterfgevallen als gevolg van darmkanker met 12%: veel onderzoeken zijn uitgesteld vanwege Covid Ingenieurs hebben een speciale verf gemaakt die de temperatuur van gebouwen en auto's met wel 10°C minder kan verlagen

De grappige "fotomontages" van deze kunstenaar nemen ons mee achter de schermen van de beroemdste Disney-films

Door Janine
1.347
Advertisement

Zou het kijken naar een van de Disney-tekenfilms waar we als kinderen het meest van hielden, dezelfde emoties bij ons oproepen als toen, of zouden we er met een iets kritischer blik naar kijken?

De fotografische kunstenaar Andhika Muksin probeerde deze vraag te beantwoorden door hilarische illustraties-fotomontages op zijn Instagram-pagina te maken die ons de Disney-personages in de backstage van enkele van de meest iconische scènes aller tijden laten zien. Het resultaat laat je echt sprakeloos achter!

Vliegend tapijt of onzichtbare handen?

Toen hij zijn Instagram-pagina opende, kon Muksin maar op 500 volgers rekenen. Het succes arriveerde toen hij beroemdheden begon te bewerken tot Disney-personages, zoals hij bijvoorbeeld deed met Meryl Streep in "The Devil Wears Prada". Tegenwoordig heeft hij ongeveer 500.000 volgers die niet kunnen wachten om zijn fotografische werken te bewonderen zoals deze, achter de schermen van Aladdin die op het punt staat om de lucht in te gaan op een vliegend tapijt dat eigenlijk niets meer is dan een persoon die hem in een horizontale positie houdt! Hetzelfde gebeurt natuurlijk met Jasmine.

Advertisement

Home sweet home

We gaan door met deze leuke galerij met Alice in Wonderland. Zit ze echt vast in een huis of zit er een trucje achter? Ja, volgens Andhika filmde de camera het meisje met haar hoofd en armen in een karton dat vervolgens, dankzij vaardige speciale effecten, de vorm aannam die we allemaal kennen.

Een beroemde buste

De geest van de lamp zoals we die allemaal kennen, is helemaal blauw. Maar aangezien we hem in de film niet in de volle lengte zien, hadden ze backstage een briljant idee: alleen de helft ervan schilderen! In feite toont het deel van zijn lichaam dat niet is gefilmd "de man achter de ster"; we zien korte broeken, haren op de benen en comfortabele sloffen aan de voeten.

Op de bodem van de zee

Wat een gevoel van rust brengt Ariel over als ze zichzelf op de zeebodem achterlaat nadat ze Eric voor het eerst op het schip heeft gezien. Maar hoe kregen ze het haar dat lichtjes in de lucht fladdert zoals ook de vin van de zeemeermin doet? Simpel, één iemand van de crew hield ze allebei omhoog terwijl de actrice comfortabel op de vloer lag.

Wat als de bergen voor Ursula, de zeeheks uit de kleine zeemeermin, niets meer waren dan een element van de set?

Maleficent, de tegenstander van Doornroosje, in al haar... gecreëerde slechtheid!

Romantiek 2.0

En hoe zit het met een van de meest romantische scènes ooit, de dans tussen Assepoester en haar charmante prins? Geen poespas maar alleen iets praktisch. Omdat in dit deel van de film alleen zijn nek zichtbaar is, wijdt onze romantische heldin haar blik aan niets anders dan een etalagepop!

Wat vind jij van deze afbeeldingen? Hebben ze je fantasie verpest of hebben ze je aan het lachen gemaakt?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt