15 objecten uit het verleden waar iedereen geboren in de jaren ’80 en ’90 mee te maken had - Curioctopus.nl
x
15 objecten uit het verleden waar iedereen…
Een Italiaanse ontwerper presenteert een amfibische catamaran op zonne-energie: hij is superluxe en kan overal naartoe Deze vrouw is een

15 objecten uit het verleden waar iedereen geboren in de jaren ’80 en ’90 mee te maken had

14 Januari 2021 • Door Janine
9.897
Advertisement

Als je vóór de jaren 2000 bent geboren, zul je zeker objecten hebben gezien, gebruikt en gewaardeerd die tegenwoordig ouderwets lijken. Er zijn mensen die, kijkend naar het verleden, blij zijn dat die tijden voorbij zijn en er zijn in plaats daarvan mensen die worden gegrepen door een plotseling en volkomen gerechtvaardigd vleugje nostalgie. Er is heel weinig voor nodig om een ​​aantal herinneringen aan iemands kindertijd of jeugd onmiddellijk opnieuw te beleven: thuis een oude VHS vinden, mobiele telefoons met een microscopisch scherm, een omvangrijke tv en we herinneren ons onmiddellijk hoe - destijds - die objecten als innovatief werden beschouwd. 15 mensen hebben foto's gemaakt van objecten uit het verleden waardoor je meteen heimwee naar die goede oude tijd zou krijgen.

1. De stereo-installatie van weleer: hoe lang duurde het voordat we de juiste knoppen vonden om de muziek te starten?

2. Ooit was er een papieren catalogus die je moest raadplegen om een ​​boek te vinden, en dat duurde erg lang.

Advertisement

3. Tijdens het schoonmaken van de kelder vond een meisje een basketbalspel, een spel genaamd "perfection” en een oplaadbare batterij.

4. VHS-cassettes zullen altijd hun charme houden: velen van ons waren betoverd door de covers en hun ontwerpen.

5. De telefoon die met het snoer aan de muur is bevestigd, is iets dat we vandaag misschien nog bij oma thuis kunnen vinden.

Advertisement

6. We zijn gewend aan gigantische schermen van een paar millimeter dikte maar ooit was de tv iets omvangrijker.

7. Iemand deelde zijn verzameling oude technologieën, vooral mobiele telefoons: hoeveel stappen heeft de technologie sindsdien genomen?

Advertisement

8. Als je een leuke avond wilde doorbrengen, ging je naar Videoland en deed je er uren over om een film uit te kiezen.

9. Deze dateren uit het begin van de jaren 2000: een fastfoodketen gaf ze samen met de lunch en we waren met heel weinig tevreden.

Advertisement

10. Dit is een opvouwbare reiswekker, als je denkt aan de horloges die we tegenwoordig hebben, lijkt het of er veel meer tijd is verstreken.

11. Het ziet eruit als een kleurrijke joystick, maar is eigenlijk een rad van fortuin dat dateert uit de jaren ’90. Wie weet of hij het nog doet!

12. Dit was misschien wel een van de eerste iPod-modellen: technologisch geavanceerd en zeer aantrekkelijk design.

13. Ooit hadden muizen een balletje waarmee je ze kon verplaatsen. Er zijn mensen die er mee speelden en degenen die liegen

14. Tegenwoordig is het bijna moeilijk te herkennen welk object het is: het is een videoprojector en slechts enkelen bezaten het.

foto: reddit

15. Wie herinnert zich de navulbare potloden met cartridges? Op school vonden we het leuk om ze uit te wisselen of te laten verdwijnen.

Als je deze objecten ook in huis hebt gehad, laat ons dan in de comments weten of je er nog een aantal hebt bewaard! Welk effect had het zien van deze foto's op jou?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt