Ze dacht dat de klant zwanger was, dus schenkt ze haar alcoholvrije cocktails zonder haar medeweten: de serveerster wordt gestraft - Curioctopus.nl
x
Ze dacht dat de klant zwanger was, dus…
Een moeder komt de kamer van haar dochter binnen en ontdekt tientallen spinnen die ongestoord over de muren lopen Hij gaat naar de universiteit en vraagt ​​zijn ouders om voor zijn kat te zorgen: ze geven hem weg zonder hem iets te vertellen

Ze dacht dat de klant zwanger was, dus schenkt ze haar alcoholvrije cocktails zonder haar medeweten: de serveerster wordt gestraft

01 Februari 2021 • Door Janine
1.711
Advertisement

Is het oké om alcohol te drinken tijdens de zwangerschap? We hebben vaak gehoord hoe het tijdens de zwangerschap beter is om af te zien van alcoholgebruik, omdat het moeilijk is om te weten welke gevolgen dit kan hebben voor het ongeboren kind. Dit verhaal komt precies voort uit de vraag die de serveerster (of een ober) van een restaurant zichzelf stelde: is het juist dat ik alcoholische cocktails serveer aan een vermoedelijk zwangere vrouw? De serveerster vertelde het verhaal en haar versie ervan op Reddit, ook al weten we niet zeker of het een vrouw is of een man, die zegt: 

via: The Sun

“Ik bedien de tafels de afgelopen drie jaar. Tijdens mijn dienst van gisteravond kwam een ​​groep van vier vrouwen van in de twintig naar binnen. Het was een genoegen om ze als klanten te hebben. Ze bestelden vier van onze huiscocktails om te beginnen en bekeken vervolgens het menu voor hun voorgerechten. Toen ik terugliep naar hun tafel met drankjes op een dienblad, liep ik naar achteren en hoorde een van hen vertellen dat ze 14 weken was. Toen ik terugkwam, hadden ze het over hetzelfde onderwerp en het was voor mij duidelijk dat ze zwanger was. Ik dacht dat een drankje niet zo erg was. Ze bestelden hun voorgerechten en ik ging de andere tafels bedienen." 

"Ongeveer vijf minuten later riepen ze me opnieuw en vroegen om een ​​nieuw rondje. Op dit punt begon ik me zorgen te maken, maar ik nam de bestelling op en zei opgewekt dat ik zo terug zou zijn. Deze keer ging ik naar de barman en vroeg om een niet-alcoholische cocktail. Hij vond het vreemd, maar omdat hij een goede vriend van me is, zei ik dat hij me moest vertrouwen.”

Advertisement

"Een paar cocktails later (dat van de vrouw strikt alcoholvrij) begonnen ze luidruchtig te worden, en ook de zwangere vrouw had het naar haar zin. Ik dacht dat, aangezien ze niets opmerkte, alles in orde was. Het probleem kwam toen ik hen de rekening bracht en ze me vroegen om het te splitsen aan de kassa. Toen de zwangere vrouw naar de bar kwam, zag ik haar cocktails met de markering “maagd”. Mijn barman had ze allemaal veranderd in het inventarisatiesysteem. Het was te laat om ze opnieuw te veranderen, dus heb ik haar laten betalen, in de hoop dat ze niet naar de bon zou kijken. Iedereen bedankte me en liep weg, met een royale fooi.”

"Een paar minuten later kwam de zwangere vrouw terug en vroeg wat “maagd” betekende op de bon. Ik zei dat het niet-alcoholisch betekende. Ze staarde me een paar seconden aan en vroeg toen of ze een niet-alcoholische cocktail had besteld. Ik zei nee, maar ik zei dat ik dacht dat ze er een wilde omdat ze zwanger was. [...] Toen sprak ze met mijn manager. Hij nam me mee naar zijn kantoor en schreeuwde letterlijk tegen me. Ik bleef bij mijn positie en hij vertelde dat hij me zou schorsen totdat hij had besloten wat hij met me zou doen. Hij vertelde me ook dat ik het restaurant in ernstige problemen zou kunnen brengen wegens discriminatie."

Was de vrouw zwanger of niet? We weten het niet. De serveerster handelde te goeder trouw, maar is het juist dat ze de vrouw niet heeft laten kiezen door haar bestelling te wijzigen? 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt