De fascinerende beelden van deze fotograaf laten ons zien wat het betekent om bij -50°C te leven in Jakoetië - Curioctopus.nl
x
De fascinerende beelden van deze fotograaf…
Hebben religieuze mensen meer moraal dan niet-gelovigen? Een studie weerlegt dit vooroordeel 19 afbeeldingen die de gekste en meest spectaculaire manieren laten zien om objecten heen en weer te vervoeren

De fascinerende beelden van deze fotograaf laten ons zien wat het betekent om bij -50°C te leven in Jakoetië

09 Maart 2021 • Door Janine
5.811
Advertisement

Bepaalde uithoeken van de planeet lijken bijna onwerkelijk om hoe afgelegen ze zijn. We hebben het over al die werkelijkheden die totaal anders zijn dan die we gewend zijn te kennen, en waarvan we hun bestaan ​​misschien zelfs negeren.

Het zijn precies deze plaatsen die de verbeeldingskracht en interesse van veel professionele fotografen, zoals die waarover we je gaan vertellen, vaak opwekken. Alex Vasilyev is geboren en getogen in een extreem deel van de wereld, Jakoetië. Het was aan deze regio in Oost-Siberië dat hij een belangrijk deel van zijn werk wilde wijden, door de wereld zijn mensen en enkele gewoonten van het dagelijks leven te laten zien. Zijn foto's nemen ons echt mee op reis door plaatsen, gezichten en gewoonten die even afgelegen als vol verwondering zijn. Klaar om een ​​sprong te wagen in het glaciale Jakoetië?

Deze regio van de wereld, met zijn grenzeloze territorium en beslist extreem klimaat, herbergt nederzettingen en bevolkingsgroepen die zich in de loop van de tijd hebben aangepast om op een nogal onherbergzame plek te leven. Ja, want Jakoetië, een gebied waar de winters temperaturen kunnen registreren die glaciaal zijn, tot meer dan -50°C, is een verre van eenvoudige plek om te verblijven.

Toch wonen hier, verspreid over uitgestrekte ruimtes, ongeveer 1 miljoen mensen. Onder hen is er ook de fotograaf Aleksey Vasilyev, die weet wat het betekent om in die streken geboren te worden, op te groeien en te leven. En om het te laten zien, besloot hij foto's te maken die ronduit fascinerend zijn.

Advertisement

Je kunt het hier met eigen ogen zien: hier zijn de winters lang en erg koud, ze lijken nooit te eindigen. Voor Alex, die in de fotografie zijn redding van een alcoholprobleem vond, is documenteren zijn eerste en grootste passie.

Zijn constant evoluerende werk "My dear Yacutia" is een eerbetoon dat de jonge fotograaf heeft besloten te geven aan zijn land en zijn mensen.

Zijn foto's gaan over het dagelijkse leven van deze afgelegen oorden aan de rand van de wereld. Niet alleen in buitenruimtes, maar ook in meer intieme omgevingen van woningen en werkplekken.

Advertisement

Voor Alex is Jakoetië een soort "bevroren woestijn", een koude, witte uitgestrektheid die vol leven is, zelfs waar we dat het minst zouden verwachten.

Advertisement

En het moet gezegd worden dat deze fotograaf, aanvankelijk autodidact en zonder specifieke kwalificaties in wat hij doet, echt in zijn opzet is geslaagd. Of het nu gaat om gezichten, portretten, gezellige momenten, landschappen of spelletjes tussen kinderen, zijn foto's “spreken” tot degenen die ze observeren.

Advertisement

"Ik hou er niet van om mijn foto's te bewerken", zei Vasilyev, die commentaar gaf op zijn werk en erop stond dat zijn foto's altijd zo authentiek mogelijk zijn.

"Het is niet gemakkelijk om in Jakoetië te wonen - zei hij - in de winter is het erg koud, en je zou liever de hele tijd binnen blijven. De zon is weken of maandenlang verduisterd.

De eindeloze en ijskoude winters zijn echt een kenmerk dat Jakoetië onderscheidt, maar, zoals Alex zei, de lokale bevolking doet hun best om te overleven in afwachting van de warme, korte maar intense seizoenen, aangezien er in de zomer erg hoge temperaturen zijn, volledig onverwacht gezien de voorgaande maanden.

Hier is de natuur werkelijk alles. Het is wat het leven van de mensen beheerst, goed of kwaadschiks. En dit is duidelijk te zien, te oordelen aan de fascinerende foto's van Vasilyev.

Wat vind je ervan? Zou je ooit een reis naar dit afgelegen en grenzeloze land willen maken?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt