Een piramidevormige UFO gespot in de lucht: het Pentagon bevestigt dat de beelden authentiek zijn - Curioctopus.nl
x
Een piramidevormige UFO gespot in de…
Wat kun je vinden op een herentoilet? 15 vrouwen deelden de onverwachte en grappige antwoorden Mannen doen niets in huis totdat vrouwen klagen: een vrouw ontketent een debat

Een piramidevormige UFO gespot in de lucht: het Pentagon bevestigt dat de beelden authentiek zijn

18 April 2021 • Door Janine
1.858
Advertisement

Hoewel er vaak over UFO-waarnemingen is gesproken, gelooft niet iedereen dat ze echt zijn. Het is zeker niet gemakkelijk om ze te identificeren, maar de bemanningsleden van de USS Russell, een oorlogsschip van de Amerikaanse marine, filmden in 2019 een vliegend object in de vorm van een piramide met de lichten aan. Nu heeft het Pentagon, de Amerikaanse marine-afdeling, beweerd dat de afbeeldingen authentiek zijn.

De beelden hebben de belangstelling van onderzoekers en toeschouwers voor het fenomeen UFO's (of Unidentified Flying Objects), oftewel ongeïdentificeerde vliegende objecten, weer aangewakkerd. De waarneming in kwestie, hoewel de afbeeldingen erg korrelig zijn, laten duidelijk een mysterieus en lichtgevend vliegend object zien in de vorm van een piramide. Niemand weet met zekerheid te zeggen wat het is, maar het Pentagon heeft gezegd dat de afbeeldingen authentiek zijn - de foto's en beelden zijn gemaakt door de Amerikaanse marine. Dat zei de woordvoerster van het Pentagon, Susan Gough, in een openbare verklaring.

De UAPTF (Unidentified Aerial Phenomena Task Force) doet meer diepgaand onderzoek en het Pentagon heeft geen verdere uitspraken gedaan: in feite zijn de details van de observaties of onderzoeken die zijn uitgevoerd om de veiligheid van de operaties te behouden niet besproken. Wat we wel weten, is dat het voertuig zich ongeveer 210 meter boven het schip bevond en dat er ook drie niet-geïdentificeerde voertuigen rond het hoofdvoertuig werden gespot.

Het ministerie van Defensie heeft een volwaardige task force onder leiding van de marine opgericht om het verzamelde bewijsmateriaal te bestuderen en de aard van deze waarnemingen beter te begrijpen, zodat ze kunnen worden gecatalogiseerd. Degene die door de piloten van het schip is geregistreerd, is in feite geen geïsoleerde episode: in het verleden had een F-18-wapensysteemofficier drie UAP's (Unidentified Aerial Phenomena) ontdekt nabij het Naval Air Station Ocean in Virginia. Het verzamelde bewijsmateriaal geeft een overzicht van zeer verschillende objecten: sommige zijn bolvormig, andere lijken op een eikel, weer andere op een luchtschip. Het kunnen weerballonnen zijn of buitenlandse drones: het zijn nog steeds niet-geïdentificeerde objecten en het onderwerp van studie.

De vragen over deze vreemde waarnemingen zijn talrijk, en de hoop is dat deze informatie kan helpen het onderzoek naar deze mysterieuze verschijnselen te intensiveren. Wat denk jij dat ze zijn?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt