Getinte ramen en beperkte toegang: deze sportschool alleen voor vrouwen is het internet rondgegaan - Curioctopus.nl
x
Getinte ramen en beperkte toegang: deze…
Hij graaft een grot in de tuin na een ruzie met zijn ouders: 6 jaar later is het zijn ondergrondse huis 17 memorabele trouwfoto's waarin de achtergrond de show stal van het bruidspaar

Getinte ramen en beperkte toegang: deze sportschool alleen voor vrouwen is het internet rondgegaan

03 Juni 2021 • Door Janine
1.898
Advertisement

Hoewel sportscholen voor alleen vrouwen niets nieuws zijn, is degene waarover we je gaan vertellen een echt viraal fenomeen op internet geworden. De reden? Het lijkt het concept van een “exclusieve plek” naar een hoger niveau te hebben getild, waarbij veel aandacht wordt geschonken aan gereserveerdheid, tot in elk detail. Het doel is om de privacy te beschermen van degenen die er gebruik van maken, door een veilige omgeving te garanderen, ver weg van nieuwsgierige blikken of andere intimidatie.

Heather Huesman, een 23-jarige serveerster, deelde haar ervaring in deze sui generis sportschool op TikTok en de video verzamelde in korte tijd miljoenen views en veel reacties. Naast de positieve opmerkingen waren er ook enkele negatieve, die de sportschool definieerden als een plaats van "segregatie". Laten we het nader bekijken.

Blush Fitness bevindt zich in Overland Park, in Kansas. Hier staat het comfort en de veiligheid van cliënten die gaan trainen echt centraal. Verduisterde ramen zodat je niet naar binnen kunt kijken, toegang beperkt tot alleen vrouwen met sleutels en elektronische apparaten, gratis producten voor vrouwelijke hygiëne, gedetailleerde informatie elke keer dat het mannelijke personeel in de sportschool werkt.

"Het is een verademing om zonder mannen een sportschool binnen te gaan - merkte Heather op - dus ik wilde mijn ervaring hier delen: ik voel me veel veiliger!"

Advertisement

"Als ik strakke kleding draag terwijl ik train - vervolgde de vrouw - hoef ik me geen zorgen te maken over mannen die foto's van me maken zonder mijn toestemming, of mensen die me een ongemakkelijk gevoel geven als ze naar me kijken". Zoals gezegd werden de video's van de 23-jarige al snel een fenomeen op internet. Veel andere vrouwen hebben enthousiast gereageerd op wat Blush Fitness doet om een ​​serene en gereserveerde ervaring te garanderen voor vrouwen die naar de sportschool gaan.

Desondanks zijn er ook mensen geweest die kritiek hebben geuit, en dit zijn met name mannelijke gebruikers. Een van de belangrijkste opmerkingen die in deze zin zijn gemaakt, is dat de sportschool werd gedefinieerd als een soort "segregatie", en ook in strijd met de beginselen van gelijkheid.

"Ik denk niet dat er enige vorm van segregatie is in deze sportschool," antwoordde Heather, "alles waardoor vrouwen zich op hun gemak voelen tijdens het sporten in een sportschool, is de juiste keuze." Gesteund door vele andere vrouwen drong de jonge vrouw vervolgens aan op het aanmoedigen van projecten zoals die van Blush Fitness, in de hoop dat ze overal in de praktijk zouden worden gebracht. "Het is echt de beste sportschool - zei ze - we hadden er echt behoefte aan”.

Advertisement

Met betrekking tot degenen die de structuur hebben bekritiseerd, zijn er die erop hebben gewezen dat het niet veel verschilt van een club voor alleen mannen, een situatie die in sommige gevallen als acceptabeler wordt beschouwd. Wat vind jij? Is het een goed idee om veilig te trainen zonder het risico van nieuwsgierige blikken - of erger - of is het overdreven?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt