De eigenaar verhoogt de huur ondanks het feit dat de woning in slechte staat verkeert: de huurder neemt wraak - Curioctopus.nl
x
De eigenaar verhoogt de huur ondanks…
“Met jouw auto lijkt de straat op Beiroet”: het briefje dat de buren op de voorruit van de vrouw hebben achtergelaten Waar is de rest van het meisje gebleven? De optische illusie die mensen in verwarring brengt

De eigenaar verhoogt de huur ondanks het feit dat de woning in slechte staat verkeert: de huurder neemt wraak

21 Mei 2021 • Door Janine
2.574
Advertisement

Huurwoningen vormen een risico, zowel voor eigenaren als voor huurders: de eersten moeten ervoor zorgen dat ze het huis toevertrouwen aan mensen die punctueel, verantwoordelijk en betrouwbaar zijn; de laatsten daarentegen moeten vaak een compromis sluiten, op zoek naar een betaalbare woning in goede staat, in de hoop dat de eigenaar een behulpzaam persoon is. Compromissen maken is echter niet altijd gemakkelijk en - om geld te besparen - ben je soms tevreden met een huis in een slechte staat. Heel vaak ondervinden huurders echter pas problemen nadat ze in het huis hebben gewoond. Dit is wat er gebeurde met Katie, een TikTok-gebruiker: het appartement dat ze huurde was in slechte staat en toen het contract afliep, besloot de eigenaar de huur voor het volgende jaar te verhogen.

Katie vond de beslissing echter niet redelijk: hoe kan het dat de eigenaar de huur verhoogt ondanks het feit dat het huis in een rampzalige staat verkeert? Dus besloot ze het aanbod te weigeren en het contract te verbreken en de eigenaar ging op zoek naar nieuwe huurders, maar Katie bleef niet toekijken: ze besloot om door middel van video's alle problemen van het appartement te laten zien om de eigenaar een ​​lesje te leren. Ze besloot de bezoeken aan het appartement door middel van video's te saboteren en iedereen - in eerste instantie - te waarschuwen die misschien geïnteresseerd konden zijn: in de video's die op TikTok zijn gepubliceerd, zie je een huis dat aan alle kanten uit elkaar valt. Het gips valt van de muren, er is vochtinfiltratie, de deurposten zijn kapot, de muren hebben scheuren die door planken worden verborgen, overal is schimmel wat het meisje heeft gedwongen veel dingen weg te gooien.

Dit is geen ongemotiveerde sabotage: Katie vraagt ​​zich af waar de eigenaar het lef vandaan haalt om de huur van het huis te verhogen zonder eerst onderhoudswerkzaamheden uit te voeren, en wil anderen waarschuwen voor de werkelijke toestand van het huis. Ze geeft ons ook nog een andere les: die van het observeren van de details tijdens bezoeken aan woningen en niet alleen de aandacht te vestigen op de grote ruimtes of de strategische ligging. Defecten bevinden zich letterlijk in een klein hoekje en degenen die het huis binnenkomen, moeten zich bewust zijn van de werkelijke omstandigheden van de plek waar ze naartoe zullen verhuizen.

Advertisement

Niemand beweert op een betoverde en onberispelijke plek te wonen, maar de eigenaren moeten er - voordat ze een appartement verhuren of zelfs de prijs verhogen - ervoor zorgen dat het pand netjes en leefbaar is.

De video was een groot succes, mensen zeiden dat ze soortgelijke ervaringen hadden en dat Katie de juiste keuze had gemaakt door te besluiten de werkelijke omstandigheden van het huis te laten zien: dit is geen onnodige wraak, maar om potentiële huurders te laten zien waar ze naartoe zouden verhuizen.

Hoe zou de eigenaar op deze video's hebben gereageerd? Zal hij nog nieuwe huurders kunnen vinden? Is de huurverhoging op de een of andere manier gerechtvaardigd?

Tags: WTFAbsurdHuizen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt