Hij graaft een grot in de tuin na een ruzie met zijn ouders: 6 jaar later is het zijn ondergrondse huis - Curioctopus.nl
x
Hij graaft een grot in de tuin na een…
Een bejaard echtpaar met dementie ontvlucht het verpleeghuis door de Morsecode te gebruiken Getinte ramen en beperkte toegang: deze sportschool alleen voor vrouwen is het internet rondgegaan

Hij graaft een grot in de tuin na een ruzie met zijn ouders: 6 jaar later is het zijn ondergrondse huis

03 Juni 2021 • Door Janine
219.579
Advertisement

De adolescentieperiode staat bekend als een bijzonder complexe periode in het leven van elke persoon: het is de periode van ontwikkeling, zowel fysiek als mentaal, en ook degene waarin je het vaakst in conflict komt met je ouders. Ruzie maken met je ouders is iets normaals en komt vaak voor, maar is het net zo gewoon om een ​​grot te gaan graven na een hevige woordenwisseling met mama? Niet echt, maar iedereen heeft zijn eigen manier om stoom af te blazen en zijn woede af te reageren: er zijn mensen die gaan hardlopen en sporten, mensen die naar muziek gaan luisteren, mensen die even moeten spuien met vrienden en degenen die - gewapend met geduld en een schop - in de achtertuin gaan graven.

via: nypost

Andres Canto, een Spaanse jongen, was 14 toen hij ruzie had met zijn ouders: ze hadden hem verboden naar het plaatselijke dorp te gaan in een trainingspak. Dit kleine - en ogenschijnlijk onschuldige - verbod was het begin van een langdurige onderneming, ook al kon Andres dat toen nog niet weten. Hij ging naar zijn achtertuin en greep boos de schop van zijn opa en begon te graven, om zo de woede en frustratie van het moment af te reageren.

Maar wat begon als afreageren, veranderde al snel in een kleine obsessie: Andres stopte niet meer met graven. Elke dag, als hij thuiskwam uit school, pakte hij de schop en wijdde hij zijn energie aan deze nieuwe uitlaatklep. Toen kon hij van een vriend een ​​pneumatische boormachine lenen, en de twee besteedden tot 14 uur per week aan het graven in de tuin. Andres begon ook graaftechnieken te bestuderen en ontwikkelde een katrolsysteem om het puin naar de oppervlakte te brengen. Hij begon de kamers te creëren en versterkte de gewelfde plafonds met versterkte kolommen.

Advertisement

Vandaag, zes jaar na de ruzie, heeft hij zijn "ondergrondse huis" gecreëerd. Het is een echte grot met treden die naar een kleine, diepe structuur leiden, voorzien van het nodige comfort.

Er is een kleine woonkamer, een slaapkamer, een verwarmingssysteem, een muziekinstallatie. Andres zegt dat het in de zomer de ideale plek is om te ontspannen: de temperatuur blijft constant. In de wintermaanden had hij daarentegen wat problemen: door hevige regenval staat het vaak onder water. De jongen is van plan zijn minihuis verder uit te breiden en onderhandelt momenteel over de gemeentelijke vergunningen om alle documenten op orde te hebben. Hoe zal het er in de toekomst uitzien?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt