Op 93-jarige leeftijd wil hij van zijn vrouw scheiden om een ​​nieuw leven op te bouwen

Janine image
door Janine

18 Juni 2021

Op 93-jarige leeftijd wil hij van zijn vrouw scheiden om een ​​nieuw leven op te bouwen
Advertisement

Liefde kent geen leeftijd en het is nooit te laat om te veranderen en naar je hart te luisteren, maar hoeveel mensen hebben de moed om hun leven te veranderen, zelfs op hoge leeftijd? Hoeveel kracht kost het en hoe sterk moet het nieuwe gevoel zijn om te scheiden van de persoon met wie je een heel leven hebt gedeeld en tegen de wensen van je familie in te gaan? Een 93-jarige man uit Arezzo, een Italiaanse stad in het oosten van Toscane, besloot een scheiding aan te vragen van zijn 86-jarige vrouw omdat hij verliefd was op een andere vrouw.

via firenze.repubblica.it

Advertisement
Not the actual photo - Lazer_taras/Pixabay

Not the actual photo - Lazer_taras/Pixabay

Dat liefde en huwelijk eeuwig duren, is een overtuiging die ieder van ons beetje bij beetje begint op te geven: ruzies en misverstanden leiden vaak tot definitieve keuzes, waaronder scheiding of echtscheiding. Maar zou je de moed en kracht hebben om op 93-jarige leeftijd een echtscheiding aan te vragen, nadat je het grootste deel van je leven met die persoon hebt doorgebracht? Deze man besloot, ondanks de afkeuring van zijn kinderen en kleinkinderen, de scheiding aan te vragen van zijn 86-jarige vrouw om een ​​nieuw leven te beginnen met een andere vrouw, op wie hij smoorverliefd werd.

Advertisement
Stockvault

Stockvault

De man ontmoette de vrouw, van zijn leeftijd, in een ouderencentrum en besloot zijn leven voor haar op zijn kop te zetten. Zijn vrouw reageerde, zoals je je kunt voorstellen, niet op de beste manier en ontkende aanvankelijk de man de consensuele scheiding. Na constante druk, en na langdurige bemiddeling, zijn de twee tot een akkoord gekomen: de inmiddels ex-vrouw gaf toe aan de scheiding, maar behoudt het gebruik van de woning en krijgt een maandelijkse toelage van 300 euro. Met deze "oplossing" hebben de twee een einde gemaakt aan het lange huwelijk, ook al moet de scheiding nog geformaliseerd worden. We kunnen ons voorstellen dat het voor de man niet gemakkelijk was om te scheiden van de vrouw met wie hij het grootste deel van zijn leven deelde, moeder van zijn kinderen en grootmoeder van zijn kleinkinderen, maar de liefde voor de andere vrouw is blijkbaar zo sterk dat het zijn angsten verslaat. De man beweert dat hij deze nieuwe relatie volledig wil beleven: de twee hebben ook besloten om samen te gaan wonen. Wat denk jij? Heeft de man er goed aan gedaan zijn hart te volgen of had zijn hoge leeftijd een belemmering moeten zijn?

Advertisement