Ze doet zich voor als haar dochter en gaat naar school om het gebrek aan veiligheid te bewijzen: gearresteerd

Janine image
door Janine

08 Juni 2021

Ze doet zich voor als haar dochter en gaat naar school om het gebrek aan veiligheid te bewijzen: gearresteerd
Advertisement

Wat kleur in het haar, tienerkleding, rugzak op haar schouders en Casey Garcia, 30 jaar, was klaar om naar school te gaan, om een ​​dag als student door te brengen in plaats van haar dochter. De vrouw, moeder van een 13-jarig meisje, heeft alles tot in detail bedacht, met als doel de vermeende veiligheidstekortkomingen in het complex aan te tonen.

Alles werkte perfect en werd door de bezorgde moeder gedocumenteerd met veel video's en foto's, totdat Garcia werd ontdekt. Op dat moment werden er verschillende sancties tegen haar uitgevaardigd, wat leidde tot haar arrestatie. Een feit dat als serieus wordt beschouwd, maar waarvoor de vrouw meent te hebben bereikt wat ze publiekelijk wilde demonstreren.

via Newsweek

Advertisement
Casey Garcia/Youtube

Casey Garcia/Youtube

In de video waarmee Casey haar "onderneming" documenteerde, gepubliceerd op YouTube, zien we de vrouw gekleed in een geel sweatshirt met capuchon, masker en rugzak, klaar om terug in de tijd te gaan en een dag als student door te brengen aan de Garcia-Enriquez Middle School in El Paso, Texas. “Zie ik eruit als een meisje van de eerste klas middelbare school?” zegt de moeder ironisch, die dan naar de klas gaat, net alsof ze haar dochter is.

Garcia volgde de lessen die de 13-jarige die dag zou hebben. Professoren, studenten en schoolpersoneel lijken de verkeerde identiteit niet op te merken totdat een leraar aan het einde van de dag besefte dat de moeder de plaats van haar dochter Julie had ingenomen.

Advertisement
Casey Garcia/Youtube

Casey Garcia/Youtube

"De leraren waren meer bezorgd dat ik mijn telefoon gebruikte dan dat ik een volwassen vrouw was vermomd als een middelbare scholier," merkte Casey op, eraan toevoegend dat ze deze truc niet had opgezet om bekendheid te krijgen of de instelling te belasteren, maar om iedereen te laten zien dat er duidelijke veiligheidslekken zijn in het hele Amerikaanse schoolsysteem.

Er is een breed debat over de kwestie ontstaan, zo erg zelfs dat het verhaal van deze bezorgde moeder uiteindelijk viraal is gegaan en de ronde doet op internet. Je zou toch denken dat er iets niet klopt als ze haar plan, nagenoeg ongestoord, uren en uren tot bijna het einde van de schooldag heeft kunnen voortzetten.

Casey Garcia/Youtube

Casey Garcia/Youtube

Toen de situatie eenmaal was ontdekt, bleek de school niet flexibel en het schoolpersoneel reageerde zeker niet lichtvaardig. Daarom werd de vrouw gearresteerd op verschillende aanklachten tegen haar, maar werd ze vrijgelaten na betaling van een borgsom van meer dan $7.900.

El Paso County Sheriff's Office/Facebook

El Paso County Sheriff's Office/Facebook

"We hebben meer veiligheid nodig op onze scholen - merkte ze op - ik probeerde precies dat te bewijzen, ik zou de naam van het instituut nooit hebben onthuld". De school van haar kant heeft duidelijk gemaakt dat "onze veiligheidsmaatregelen voortdurend worden gecontroleerd en geëvalueerd".

Wat vind jij? Had deze vrouw gelijk om net te doen alsof ze haar dochter was, om te bewijzen wat ze heeft verklaard, of overdreef ze?

Advertisement