Hij ontdekt dat zijn zoon een klasgenoot uitlacht vanwege zijn schoenen: hij dwingt hem sandalen te dragen (+ VIDEO) - Curioctopus.nl
x
Hij ontdekt dat zijn zoon een klasgenoot…
Schots eiland wordt samen met zijn kasteel verkocht: de kosten zijn lager dan die van een appartement Ze houdt van augurken en noemt haar dochter met de naam van haar favoriete snack

Hij ontdekt dat zijn zoon een klasgenoot uitlacht vanwege zijn schoenen: hij dwingt hem sandalen te dragen (+ VIDEO)

16 Juni 2022 • Door Janine
5.050
Advertisement

Het opvoeden van kinderen is geen eenvoudige taak. Ouders moeten een voorbeeld zijn, hun kinderen, toekomstige burgers van morgen, laten begrijpen welk gedrag ze moeten volgen, hoe ze anderen moeten benaderen en hoe ze verschillen moeten respecteren. Het is daarom essentieel dat vader en moeder een heel duidelijke lijn hebben om te volgen, de leefregels die aan hun kinderen moeten worden meegegeven en hoe ze zich moeten gedragen als een van hen een fout maakt, welke lessen hij moet leren en met welke middelen.

De vader, die de hoofdpersoon van dit verhaal is, heeft een duidelijk idee van hoe hij zijn zoon wil opvoeden. In een video op zijn TikTok-kanaal vertelde hij hoe hij reageerde toen hij hoorde dat Jorge, zijn zoon, een klasgenoot belachelijk had gemaakt vanwege de schoenen die hij droeg. De les was ongetwijfeld uniek en waarschijnlijk onvergetelijk voor Jorge. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via: TikTok

Er bestaat geen handleiding die alle ouders moeten volgen, niemand leert tenslotte hoe ze een goede vader of een goede moeder kunnen zijn. Alles is het resultaat van de ervaring “in de praktijk” die elke ouder dag in dag uit opdoet bij het opvoeden van zijn kinderen.

Deze vader gebruikte ongetwijfeld zijn fantasie en toen hij erachter kwam dat zijn zoon zich misdroeg met een klasgenoot, besloot hij hem een mooie les te leren.

De tiener, Jorge, was trots op zijn nieuwe originele Adidas-sneakers en daarom maakte hij grapjes over een leeftijdsgenoot die dezelfde schoenen niet kon betalen.

"Vandaag wil ik deze jongen een lesje leren - zei hij in de video op TikTok - over het leven en respect". De video begint met een foto van zijn zoon, met een teleurgesteld gezicht, in de tuin buiten de school: "Ik heb toestemming gevraagd om te mogen registreren en vertellen wat hij had gedaan".

"Hij zal de hele week met sandalen rondlopen - kondigde de vader aan die de voeten van de jongen toont - om ieders aandacht te trekken en eindelijk de les te leren: hij mag niemand het gevoel geven dat hij minderwaardig is, iedereen heeft zijn eigen verhaal en zijn eigen ervaring en hij kan het zich niet veroorloven om minder fortuinlijke mensen te beoordelen”.

De man legde vervolgens uit dat hij in een achterstandssituatie was geboren, maar dat hij erin slaagde het lot van het gezin te verbeteren.

"Bovendien - voegde hij eraan toe - moet hij diezelfde schoenen waar hij zoveel van houdt aan zijn klasgenoot geven!".

De jongen ziet er tijdens de video bijzonder verdrietig uit en heeft vooral medelijden met de schoenen en met de vernedering die hij heeft ondergaan.

Een ongetwijfeld sterke les met veel impact, waarvan we echter zeker zijn dat hij het niet snel zal vergeten.

Wat vind je hiervan? Denk je dat deze vader het goed deed of was hij te streng voor zijn zoon?

Tags: SchoolFamilieVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt