Ze ontdekt dat haar dochter tegen haar heeft gelogen over school en besluit haar te straffen door haar hond weg te geven: "Deed ik er verkeerd aan?"

Janine image
door Janine

19 Juni 2022

Ze ontdekt dat haar dochter tegen haar heeft gelogen over school en besluit haar te straffen door haar hond weg te geven: "Deed ik er verkeerd aan?"
Advertisement

Als ouder moet je soms moeilijke beslissingen nemen, in de hoop dat ze effectief zijn: in dit geval hebben we het over straffen, oftewel de methode die gekozen is om je kind op een educatieve manier te laten boeten voor verkeerd gedrag. Het doel is juist om hem iets te ontnemen of hem een ​​specifieke taak te laten uitvoeren zodat hij zijn fout beseft en in de toekomst vermijdt, maar hoe weet je of een straf overdreven is of niet? Of het gepast en nuttig is, of integendeel, het contraproductief dreigt te zijn?

Een vrouw wendde zich tot de Reddit-gemeenschap om advies te krijgen over de misschien te harde beslissing die ze koos.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De gebruiker legde uit dat ze een straf voor haar dochter had gekozen die echter misschien overdreven was. Om dit te begrijpen, vertelde ze de episode die haar tot een dergelijke beslissing leidde.

“Mijn dochter is altijd een intelligente meid geweest die alleen hier op vertrouwt om over te gaan. Ze maakt nooit haar huiswerk, let nooit op in de klas en studeert op de ochtend van een examen. Ze haalt nog steeds redelijk goede cijfers voor alle vakken, behalve geschiedenis”, begon de vrouw, voordat ze uitlegde wat er was gebeurd.

"Een paar maanden geleden moest ze een opstel voorbereiden, ik sprak haar erover aan en vertelde haar dat ze een betere score had moeten behalen dan het laatste proefwerk voor geschiedenis. Ik vertelde haar dat als dat niet gebeurde, ik haar hond aan de buurjongen zou geven”. Een nogal drastische oplossing, die de dochter niet geloofde. "Ze nam me niet serieus - vervolgde de gebruiker - maar ze was ervan overtuigd dat ze een uitstekende score zou halen. En dat gebeurde ook. Haar vader en ik waren opgetogen en namen haar mee uit lunchen om het te vieren."

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Op dat punt gebeurde er echter iets wat de vrouw nooit had verwacht. Terwijl ze de kamer van haar dochter opruimde, vond ze een doos vol oude documenten en toetsen met betrekking tot het vorige schooljaar.

"Na er een paar door te hebben gebladerd, zag ik een opstel dat me bekend voorkwam. Ik las het en realiseerde me dat er iets niet klopte, dus nam ik het en vroeg mijn dochter of ik het laatste dat ze had geschreven mocht herlezen. Ze waren bijna identiek. Toen ik haar ermee confronteerde, loog ze en zei dat het haar eerste versie was. Uiteindelijk gaf ze toe dat ze een opstel had geleend van een oudere vriendin van haar, die het een paar jaar eerder voor dezelfde opdracht had geschreven."

De vrouw was erg boos op de bekentenis van haar dochter, die geen enkel berouw toonde.

"Dus nam ik haar hond en ging naar het appartement naast ons om hem bij onze buren af ​​te leveren. Sindsdien huilt ze en haar vader heeft haar verdedigd, maar ik heb het gevoel dat ze moet begrijpen dat er consequenties zijn voor elke actie. Zat ik fout?”

Wat vind je van de beslissing van deze vrouw? Heeft ze er goed aan gedaan om zo te handelen of was het overdreven?

Advertisement