Moeder ontdekt dat de kleuterjuf met een stift iets op het lichaam van haar zoon heeft geschreven

Janine image
door Janine

03 Juli 2023

Moeder ontdekt dat de kleuterjuf met een stift iets op het lichaam van haar zoon heeft geschreven
Advertisement

De kleuterschool is een oplossing voor die ouders die, werkend en niet in staat om dagelijkse hulp te krijgen, hun kinderen kunnen toevertrouwen aan opvoeders. Het kind komt terecht in een andere context dan die van het gezin en heeft niet alleen interactie met zijn leeftijdsgenoten, maar ook met andere volwassen figuren dan zijn ouders. Een belangrijke stap, die de eerste paar dagen een beetje ingewikkeld kan blijken te zijn, voordat we ons gaan vestigen op de verandering en de nieuwe ervaring. Er moet een vertrouwens- en samenwerkingsrelatie tot stand worden gebracht tussen opvoeders en ouders, maar soms komen de twee rollen met elkaar in botsing: dit is het geval van een Amerikaanse moeder die, na het zien van krabbels op het lichaam van haar zoon, woedend werd.

via New York Post

Advertisement
Heather Chisum/Facebook

Heather Chisum/Facebook

Heather Chisum uit Florida, VS, kon haar ogen niet geloven toen ze na een lange dag de luier van haar twee jaar oude zoontje verschoonde en merkte dat er iets op het lijfje was gekrabbeld. Het was het werk van de kleuterjuf en het was gedaan met een zwarte stift op de buik van kleine Milo. Chisum las aandachtig en er stond duidelijk de zin: "Mam, ik heb geen luiers meer."

Woedend luchtte de vrouw haar hart op Facebook, waarbij ze de afbeelding liet zien en de mening van gebruikers vroeg. "Ik heb jullie mening nodig. Heb ik gelijk als ik hier boos over ben? Of reageer ik overdreven? Ik heb echt jullie mening nodig jongens, want ik zou morgenochtend naar het kinderdagverblijf kunnen gaan en de juf ermee confronteren." Heather, moeder van twee kinderen, legde uit dat de juffen dagelijks briefjes in de lunchbox van de kinderen stoppen: "Ze schrijven op in welke stemming Fin en Milo waren, hoe laat ze hun luiers hebben verschoond en of ze er meer nodig hebben. Ik denk dat ze gisteren hebben geschreven dat hij nieuwe luiers nodig heeft, maar ik heb het niet gezien."

Advertisement

UPDATE: For all of these mothers coming after me and saying I’m negligent, I’m human and I missed a report. ONE. For...

Pubblicato da Heather Chisum su Lunedì 27 gennaio 2020

Heather legde uit dat ze een alleenstaande moeder is met een fulltime baan, waardoor ze soms vergeet om het briefje van haar kinderen te lezen. De juf heeft echter een alternatief systeem gekozen om haar eraan te herinneren dit te doen, met een opvallende tekst op de romp van het kind: "Mam, ik heb geen luiers meer, lees mijn briefje”.

“Jullie moeten weten dat ik verschillende leraressen zie op weg naar buiten, een simpele 'Hey Heather, je kind heeft luiers nodig, misschien heb je het briefje niet gezien' zou voldoende zijn geweest," voegde ze eraan toe. Ook het wissen van de tekst was niet bepaald gemakkelijk: "Ik heb met verschillende babydoekjes gewreven en het gaat er niet af. Ik was van plan hem mee te nemen naar het strand om te spelen en nu kan dat niet omdat op de buik van mijn zoon is geschreven. En weet je wat? Dit is niet de eerste keer. Ze hebben het enkele maanden geleden ook gedaan.”

Na haar post kreeg Chisum tal van negatieve opmerkingen van andere moeders die haar ervan beschuldigden een nalatige ouder te zijn en ze besloot op de kritiek te reageren: "Ik heb het briefje gemist en de oplossing van deze vrouw was om op het lichaam van mijn zoon te schrijven. Zoals ik al zei, ik heb hiervoor geen telefoontje, mondelinge waarschuwing, sms of e-mail ontvangen. Het is ook niet de eerste keer dat het gebeurde.”

Hoe zou jij in haar plaats hebben gereageerd?

Advertisement