Hij neemt een speelgoedpistool mee naar het fastfoodrestaurant voordat hij naar school gaat en wordt van school gestuurd: zijn moeder is woedend

Janine image
door Janine

17 Mei 2022

Hij neemt een speelgoedpistool mee naar het fastfoodrestaurant voordat hij naar school gaat en wordt van school gestuurd: zijn moeder is woedend
Advertisement

Het schoolleven bestaat uit regels en gedragingen die gerespecteerd moeten worden. Je vindt het misschien leuk of niet, maar zo leren de jongsten ook om op de best mogelijke manier op te groeien en met anderen om te gaan. Er zijn echter gevallen, zoals het geval dat we je nu gaan vertellen, waarin de beslissingen van een instelling fel worden bekritiseerd door ouders die, door hun verhaal te vertellen, uitgebreide discussies over de meest uiteenlopende onderwerpen op gang kunnen brengen.

Een Engelse moeder doet in dit opzicht veel over zichzelf praten omdat ze de school van haar zoon ervan beschuldigde "overdreven" te hebben nadat Mitchell, 12 jaar, van het instituut was uitgesloten omdat hij een speelgoedpistool bij zich had. Laten we meer in detail bekijken wat er is gebeurd.

via Birmingham Live

Advertisement
Stockvault - Not the actual photo

Stockvault - Not the actual photo

We zijn in Yardley Wood, niet ver van Birmingham, waar de Christ Church School is gevestigd. Mitchell had die dag een speelgoedpistool bij zich en hij zou het aan zijn vrienden bij McDonald's hebben laten zien voordat hij het klaslokaal binnenging. De onderwijzers werden zich bewust van dit detail en gingen hem op de ergste manier straffen, namelijk met verwijdering uit het instituut.

Volgens wat is geleerd, zou de jongen het pistool hebben gedeeld met enkele van zijn klasgenoten, die een paar schoten zouden hebben gelost, oftewel de klassieke plastic plaffertjes die kenmerkend zijn voor dit soort spellen. Gedrag dat de faculteit en de schoolleiding niet konden waarderen, die in feite besloot om Mitchell van school te sturen. Het was toen dat de moeder van de 12-jarige woedend werd.

Bij het beschrijven van de situatie nam Pauline Pollard geen blad voor de mond. "Mijn zoon was het slachtoffer van oneerlijke behandeling van de school", zei ze, terwijl ze de instelling vergeleek met een "militair kamp" en met zekerheid verklaarde dat de uitzetting naar haar mening op zijn minst "overdreven" was.

Advertisement

"De beslissing is niet lichtvaardig genomen - zei de directeur van de Christ Church School - en volgt de richtlijnen die zijn opgesteld door het ministerie van Onderwijs. Elke zaak wordt eerlijk behandeld en onderzocht".

De vrouw was echter helemaal niet overtuigd door deze argumenten en stond erop dat haar zoon op school niet als een soort "gevaar" kon worden beschouwd. "Hij heeft niemand bedreigd of kwaad gedaan - zei ze - hun straffen zijn overdreven". De lokale politie kwam ook tussenbeide en nam het speelgoedpistool in beslag, maar volgens wat is vernomen, "zouden ze geen reden hebben gehad om het te onderzoeken".

Terwijl Mitchells moeder hoopt dat deze episode geen onuitwisbare "vlek" op de reputatie van haar zoon zal achterlaten, is het debat open. Was dat speelgoed echt gevaarlijk? Heeft de school het juiste besluit genomen om de leerling te verwijderen?

Advertisement