Lerares plakt tape over de mond van een leerling om hem te laten zwijgen in de klas

Janine image
door Janine

30 Maart 2023

Lerares plakt tape over de mond van een leerling om hem te laten zwijgen in de klas
Advertisement

Een van de meest complexe beroepen die er bestaan, is dat van de onderwijzer, omdat je elke dag te maken hebt met jonge geesten die leergierig zijn, maar vooral met fragiele karakters die getemperd en versterkt moeten worden. Het is de taak van een docent om de dromen en passies van deze kinderen naar buiten te brengen, ervoor zorgend dat hun onzekerheden niet groter worden, maar om hen ertoe aan te zetten hun wensen uit te laten komen. Het belangrijkste is echter om altijd goed op te letten wat je zegt, want een ongepast woord of gebaar kan hen voor altijd markeren.

De hoofdpersoon, de lerares van het verhaal, besloot de mond van een student af te plakken met tape om te voorkomen dat hij in de klas zou praten. De ouders eisten, nadat ze zich bewust waren geworden van de situatie, om haar ontslag. Laten we eens kijken wat er is gebeurd.

via Dailymail

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Brady Webster is een 11-jarige student aan de Smithfield Middle School in North Carolina, VS, die op een dag tijdens de les een bericht naar zijn moeder stuurde met de mededeling "Ik weet niet wat ik moet doen", en daarna stuurde hij haar een foto van zichzelf met zijn mond volledig geblokkeerd door ducttape. De lerares Engels, Dawn Felix, had besloten plakband op het gezicht van de jongen te plakken om hem te straffen omdat hij te veel praatte tijdens de les.

Brady's moeder besloot de afbeelding op haar sociale netwerken te publiceren om het incident te melden en de slechte houding van die lerares te tonen, maar vooral om alle leraren uit te nodigen om dergelijke houdingen te vermijden.

Advertisement

"Ik heb professor Felix nog nooit ontmoet, gezien of een e-mail ontvangen. Als ze me had gewaarschuwd voor het gedrag van mijn zoon, zou ik tussenbeide zijn gekomen om het te corrigeren. Zijn cijfers waren goed en er werd nooit contact met me opgenomen, dus ik had geen reden om te denken dat hij iets verkeerds deed in de klas. Hij vindt het leuk om zijn klasgenoten te vermaken, maar ik dacht niet dat het hinderlijk zou zijn. Andere leraren hebben me gewaarschuwd voor gevallen waarin Brady zich heeft misdragen en heb ik persoonlijk ingegrepen”.

Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

In plaats van de ouders tussenbeide te laten komen, besloot de lerares Engels het heft in eigen handen te nemen en direct te handelen door een straf op te leggen. Dit alles heeft echter niets anders opgeleverd dan klachten van talloze ouders, maar heeft haar er ook toe aangezet om ontslag te nemen.

Wat vind je hiervan?

Advertisement