Ze ondergaat een operatie om geen kinderen te krijgen: de manier waarop ze het aankondigt lokt kritiek uit

Janine image
door Janine

04 April 2023

Ze ondergaat een operatie om geen kinderen te krijgen: de manier waarop ze het aankondigt lokt kritiek uit
Advertisement

Het mooie van de samenleving zit hem juist in diversiteit, elk individu denkt anders en juist de confrontatie tussen verschillende ideeën maakt vooruitgang mogelijk. Als veel mensen geloven dat het hebben van kinderen de grootste vreugde is die er bestaat, en ze niet kunnen wachten om vader of moeder te worden, zijn er aan de andere kant mensen die er om verschillende redenen de voorkeur aan geven zich niet voort te planten, omdat ze er niet klaar voor zijn om ouders te worden of omdat ze vinden dat er al te veel mensen op de wereld zijn.

Tot deze tweede categorie behoort de Influencer, hoofdrolspeelster van het verhaal die heeft besloten zichzelf te steriliseren om er zeker van te zijn dat ze niet zwanger wordt. Jammer echter dat de manier die ze gebruikte om het aan te kondigen niet erg gewaardeerd werd door webgebruikers. Laten we beter kijken wat er is gebeurd.

via Dailymail

Advertisement

Abby Ramsay is een 25-jarige Influencer, op sociale media bekend onder het pseudoniem abbysworldsastage, die de beslissing heeft genomen om een ​​operatie te ondergaan die haar onvruchtbaar zal maken omdat ze zeker weet dat ze geen moeder wil worden. Gebruikers kwamen echter in opstand, ze bekritiseerden niet de keuze, maar de manier waarop ze dit keerpunt in haar leven aankondigde.

De vrouw heeft namelijk een video gepubliceerd, die meer dan 4 miljoen keer is bekeken, waarin je een doos ziet waarop de woorden "gefeliciteerd" staan, als je naar de afbeeldingen kijkt, zou je de aankondiging van een zwangerschap verwachten. Toen ze echter het deksel optilde, haalde ze er in plaats van een echografie de documenten voor de sterilisatie uit.

Advertisement
abbysworldsastage/Instagram

abbysworldsastage/Instagram

"Na ongeveer - zei Abby -  6 jaar proberen, heb ik eindelijk een dokter gevonden die naar me luisterde. Dit bericht is gericht aan al diegenen die tegen mijn keuze waren en me ervan weerhielden deze weg in te slaan. Nu ben ik heel gelukkig”. Velen hebben haar bekritiseerd met het argument dat ze de beslissing niet zo overduidelijk had moeten tonen. "Waarom je keuze op deze manier kenbaar maken?" of "het is letterlijk onze taak om onszelf te reproduceren. Het is Gods plan voor ons. Degenen die dat kunnen, moeten kinderen aan deze wereld toevoegen"

abbysworldsastage/Instagram

abbysworldsastage/Instagram

Naast de vele tegenstanders zijn er ook ondersteuners die de vrouw applaudisseerden voor haar moed, maar bovenal waardeerden ze haar keuze om te doen wat ze denkt dat goed is voor haar lichaam en haar toekomst: “ik ben een moeder en ik wil je feliciteren! Op dezelfde manier waarop ik kon kiezen om kinderen te krijgen, zou jij moeten kunnen kiezen en gerespecteerd worden omdat je ze niet wilt."

Wat vind jij, vind je het juist om met je lichaam te doen wat je wilt?

Advertisement