Leraar veroordeeld omdat hij een leerling een schouderklopje had gegeven

Janine image
door Janine

07 April 2023

Leraar veroordeeld omdat hij een leerling een schouderklopje had gegeven
Advertisement

Docent zijn is een zeer complex beroep omdat je te maken hebt met jonge geesten die de samenleving van morgen gaan vormen. Juist om deze reden is het essentieel om te begrijpen hoe je met hen om moet gaan, om ze aan te moedigen en te stimuleren om hun dromen na te jagen. Als de leraren vroeger echter een zekere vertrouwdheid met de leerlingen durfden te hebben, is dat nu niet meer mogelijk.

In feite zijn de pedagogische methoden in de loop van de tijd veranderd, zoals de docent, de hoofdpersoon van het verhaal, maar al te goed weet, die werd veroordeeld voor het geven van, volgens hem, een vriendelijk schouderklopje van een student. Laten we beter kijken wat er is gebeurd.

via Actu

Advertisement
Province of British Columbia/Flickr - Not the actual photo

Province of British Columbia/Flickr - Not the actual photo

Een 63-jarige professor uit Saint-Malo, een havenstad in Bretagne in het noordwesten van Frankrijk, zag een student die tijdens een toets de focus op haar werkstuk leek te verliezen. Om deze reden benaderde hij haar en gaf haar een schouderklopje, haar uitnodigend om zich op haar test te concentreren en geen suggesties te zoeken. Jammer echter dat wat de leraar een vriendelijk gebaar leek, verkeerd werd geïnterpreteerd, zozeer zelfs dat hij voor dit gedrag werd veroordeeld.

Tijdens het onderzoek zijn alle studenten gehoord die in de rechtszaal aanwezig waren. Iedereen nam de verdediging van de professor op zich, met het argument dat het gebaar alleen bedoeld was om een student op een vriendelijke manier te berispen, die niet al te geconcentreerd was: "het was geen harde klap" of "het was bedoeld om het meisje aan het lachen te maken en op te letten."

De advocaat van de leraar probeerde op alle mogelijke manieren de ernst van de actie te bagatelliseren, waarbij hij benadrukte dat het gebaar niets kwaads in de zin had, maar vooral dat het niet bedoeld was om de leerling te bespotten. "Dit is misschien een ongepast gebaar. Maar het is een schouderklopje, zoals je met vrienden kunt doen. Er was nog een professor in de klas aanwezig, als ik gewelddadig was geweest, had hij dat gezien en ingegrepen."

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Hoewel de getuigen de docent verdedigden, besloot de rechter hem te veroordelen en hem tot een forse boete te dwingen, omdat "de handeling opzettelijk was, zelfs als deze werd uitgevoerd in de sfeer van grappen of verwijten, het had de integriteit van de student kunnen schaden" .

Wat vind jij?

Advertisement