Veganist wil dochter niet verkleden als vissersvrouw voor het carnaval op school: “het druist in tegen mijn waarden”

Janine image
door Janine

17 Februari 2023

Veganist wil dochter niet verkleden als vissersvrouw voor het carnaval op school: “het druist in tegen mijn waarden”
Advertisement

Een veel voorkomend feest in Europese landen en gewaardeerd door jong en oud is het carnaval. Tegenwoordig kun je iedereen zijn, want voor een dag kun je je gebruikelijke kleding opzij leggen en nieuwe en nooit gedragen kleding dragen: je uitgeven voor een superheld, een fictief personage of eenvoudigweg een persoon imiteren die je kent. Scholen organiseren vaak feesten of carnavalsoptochten, waarbij de leerlingen zich moeten verkleden volgens een bepaald thema.

De veganistische moeder, hoofdrolspeelster van het verhaal, verzette zich echter tegen het verzoek van de school, omdat ze haar dochter nooit als vissersvrouw zou hebben verkleed. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via Infobae

Advertisement
daniruizfotografo/TikTok

daniruizfotografo/TikTok

Een vrouw is beroemd geworden door het plaatsen van een clip op haar TikTok-kanaal, waarin ze de schoolkeuze van haar dochter met betrekking tot het carnavalskostuum niet deelt. De moeder wilde samen met haar familie een veganistische levensstijl omarmen, ze weigert namelijk producten van dierlijke oorsprong te eten. Om die reden weigerde ze haar dochter vermomd als vissersvrouw de straat op te sturen.

Dit verzoek is volgens de vrouw het hoogtepunt, want niet alleen in de schoolkantine moedigen ze de consumptie van vlees en producten van dierlijke oorsprong aan, maar nu willen ze dat het meisje de kleding draagt ​​van een persoon die vis vangt.

"Mijn gezin en ik hebben ervoor gekozen om veganist te worden en alleen producten van plantaardige oorsprong te consumeren. De school heeft, naast het aanmoedigen van het eten van dierlijke producten, mijn dochter gevraagd zich te kleden als vissersvrouw. Dit is allemaal in strijd met onze ethiek. Nadia gaat niet verkleed als vissersvrouw naar school, het is een activiteit die we verkeerd vinden."

Advertisement
daniruizfotografo/TikTok

daniruizfotografo/TikTok

Het betoog van de vrouw bracht velen ertoe om tussenbeide te komen en commentaar te leveren door hun mening te geven. Haar woorden hebben twee verschillende kampen gecreëerd, degenen die haar steunen door haar ideeën te delen en degenen die haar bekritiseren. Onder de tegenstanders zijn er die vinden dat het een overdreven beslissing is: "het is overdreven, het is maar een verkleding", "je weet niet of je dochter veganist is omdat ze erin gelooft of gewoon omdat jij het bent, laat haar haar eigen keuzes maken”, "het is maar een spel, ze gaat geen vis vangen." Er werd ook met ironie becommentarieerd: "mijn zoon moet zich verkleden als een wolk en de regen maakt hem niet blij".

Wat vind jij ervan?

Advertisement