Studentes in tranen omdat de docenten de lengte van hun rokken op hebben gemeten

Janine image
door Janine

09 Maart 2023

Studentes in tranen omdat de docenten de lengte van hun rokken op hebben gemeten
Advertisement

Kleding is een terugkerend thema. Kleding is niets meer dan een aanhangsel van het personage, de kleren die vaak worden gedragen, beschrijven het humeur, de inspiratie en de essentie van een individu. Maar is het mogelijk om elk kledingstuk te dragen of zijn er plaatsen waar een bepaalde dresscode gevolgd moet worden?

Meestal vinden de belangrijkste kritieken op kleding plaats op scholen. Net zoals op deze school gebeurde, waar docenten begonnen met het opmeten van de lengte van de rokken van de leerlingen. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via Dailymail

Advertisement
Danny Choo/Flickr - Not the actual photo

Danny Choo/Flickr - Not the actual photo

Het verhaal speelde zich af op de Rainford High School in St. Helens, in het Verenigd Koninkrijk. Op dit instituut werd vastgesteld dat de rokken van de studenten in ieder geval tot aan de knie hadden moeten reiken, maar bovenal zou het niet naleven van deze regel worden bestraft met schorsing.

Volgens getuigen gingen de meisjes van dit lyceum huilend naar huis nadat ze waren onderworpen aan een inspectie, waarbij de leraren hun rokken zouden hebben opgemeten. Wie kleding had die niet aan de vooraf gestelde normen voldeed, werd direct naar huis gestuurd, met de verplichting om de volgende dag met passende kleding terug te komen.

Veel ouders kwamen tussenbeide om de reactie van hun dochters op het incident te vertellen: "mijn dochter kwam huilend thuis omdat de lengte van haar rok was geïnspecteerd door een mannelijke leraar in het bijzijn van andere leerlingen", "mijn kleine meisje vertelde me dat haar was gevraagd een langere rok te dragen. Ik werd toen gecontacteerd en kreeg te horen dat mijn dochter de volgende dag in een langere rok naar school zou moeten, anders zou ze geschorst worden".

Advertisement
Danny Choo/Flickr - Not the actual photo

Danny Choo/Flickr - Not the actual photo

De families van de bekritiseerde studentes zijn nu gedwongen om in ieder geval een deel van de garderobe van hun dochters aan te passen, omdat ze anders geschorst zouden worden als ze weer zouden verschijnen met een te korte rok, die de knie zou onbloten.

Wat vind je van de beslissing van deze school, is het juist om vrouwelijke studenten te straffen voor hun kleding of mag de kleding het oordeel van docenten helemaal niet beïnvloeden?

Advertisement