Tijdens het slapen breekt de hond de grote teen van zijn baasje: hierdoor ontdekt hij dat zijn leven in gevaar is

Janine image
door Janine

21 April 2023

Tijdens het slapen breekt de hond de grote teen van zijn baasje: hierdoor ontdekt hij dat zijn leven in gevaar is
Advertisement

Huisdieren zijn een uitzonderlijk gezelschap: ze geven genegenheid en onvoorwaardelijke liefde, ze geven je een goed humeur op slechte dagen en zijn ons altijd trouw. Soms zijn het echter kleine ondeugden die in staat zijn om echte rampen te veroorzaken, andere keren blijkt hun onbegrijpelijke houding manieren te zijn om letterlijk ons ​​leven te redden. Het geval dat we gaan vertellen is heel bijzonder: een man belandde in het ziekenhuis vanwege zijn hond, echter niet wetende dat dit hem tot een belangrijke ontdekking over zijn gezondheid zou leiden.

via Daily Mail

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

David Lindsay, 64 jaar oud uit het Verenigd Koninkrijk, beleefde een echt tegenslag met zijn trouwe viervoeter. Terwijl hij sliep, begon zijn buldog namelijk in zijn teen te bijten, maar zonder dat hij het besefte of wakker werd van de pijn. Harley, zo heet de hond, bleef ongestoord bijten totdat de vrouw van David besefte wat er aan de hand was: "Ik sliep op de bank toen mijn vrouw de kamer binnenkwam en riep: ‘Dave, de puppy kauwt op je grote teen! "

Harley, die pas 7 maanden oud is, had zich echter niet beperkt tot knagen, maar had een heuse teenbreuk veroorzaakt. Het echtpaar, dat vijf kinderen heeft, was geschokt toen ze ontdekten dat hun vertrouwde vriend tot zoiets in staat was.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Zijn vrouw kon niets anders doen dan snel zijn teen verbinden en haar man naar het ziekenhuis brengen, waar artsen een infectie als gevolg van de beet aantroffen. David werd negen dagen in het ziekenhuis opgenomen, en kreeg een antibioticakuur die verhinderde dat de infectie zich verspreidde.

Niemand had kunnen voorspellen dat dit tot een onverwachte diagnose zou leiden: "Door wat er is gebeurd, ontdekte ik dat mijn voet volledig verdoofd is, ik voel niets", aldus de man, die lijdt aan diabetes. Verdere tests brachten twee geblokkeerde slagaders aan het licht, waardoor zijn onderste ledematen gevoelloos werden omdat het bloed het niet efficiënt kon bereiken.

Bulldog puppy that chewed his owner's toe 'to the bone' may have saved his leg A retired builder has told how his dog...

Pubblicato da Spectrum FM Costa Almeria su Mercoledì 19 aprile 2023

Als het probleem niet was vastgesteld, had hij het risico gelopen dat zijn hele been geamputeerd had moeten worden. Maar nu, dankzij de ondeugende Harley, wordt hij geëvalueerd voor het inbrengen van stents om de slagaders te heropenen.

Dit bracht Lindsay ertoe over de onaangename episode te vertellen en probeerde het met ironie op te vatten: "We moeten erom lachen", zei hij, eraan toevoegend dat hij niet van plan is zijn hond op te geven. "Hij blijft bij ons." Wat zou jij in zijn plaats hebben gedaan?

Advertisement