Deze tekeningen laten ons het enorme verschil zien tussen leven met en zonder hond

Janine image
door Janine

30 December 2020

Deze tekeningen laten ons het enorme verschil zien tussen leven met en zonder hond
Advertisement

Ademar Vieira is de naam van de kunstenaar achter deze illustraties die ons de wezenlijke verschillen laten zien tussen iemands leven met en zonder hond. Hoewel nog niet heel bekend op het gebied van illustratieve kunsten, begint deze kunstenaar zich langzaamaan te laten kennen door zijn representaties van het dagelijks leven. Van al zijn werken is "The Choice" (De keuze) degene die ons het meest raakte.

via Ademar Vieira

Ademar Vieira

Ademar Vieira

Het eerste dat ons raakt is zeker de keuze van de naam die meteen het belang van de beslissing om een ​​puppy te adopteren toont. Hoewel het in eerste instantie misschien een kleine verbintenis is, moeten we bedenken dat de keuze die we gaan maken een grote invloed zal hebben op de loop van ons leven, op een positieve manier, maar dat onmiskenbaar wat meer inzet van ons zal vragen. De auteur trekt met zijn fantasie een grens tussen twee universums, een waarin een jongen besluit de pup te adopteren die aan de deur wordt gebracht. Een waarin hij het aanbod weigert. En het verschil is aanzienlijk.

Na een korte pauze begon de auteur weer te publiceren, waarbij hij zich nog meer identificeerde met het leven van ons allemaal, waarbij hij de meest voorkomende dilemma's van de menselijke ziel behandelde.

Advertisement
Ademar Vieira

Ademar Vieira

Ademar maakte ook een kleine uitweiding over zijn recente succes op sociale media: "Ik had niet kunnen verwachten dat een van mijn cartoons beroemd en viraal zou worden in heel Zuid-Amerika. Het gebeurde in juni van dit jaar. Ik ontving honderdduizend likes en kreeg er binnen een week zeker twintigduizend volgers bij”.

Ademar Vieira

Ademar Vieira

"Door al die aandacht voelde ik het gewicht van verantwoordelijkheid, nu maak ik geen tekeningen meer voor mijn vrienden of familie. Ik word ook gezien door andere delen van de wereld en dat betekent onvermijdelijk dat ik voorzichtiger moet zijn met wat en hoe ik mezelf uitdruk met een internationaal publiek."

Ademar Vieira

Ademar Vieira

Ademar is blij dat hij zijn publiek heeft gevonden en met betrekking tot het verhaal herhaalt hij hoe belangrijk de keuze voor het adopteren van een hond is en wat het inhoudt. Uit zijn cartoons blijkt dat wat vaak een kleine beslissing lijkt, ons diepgaand verandert.

Ademar Vieira

Ademar Vieira

Advertisement
Ademar Vieira

Ademar Vieira

Ademar Vieira

Ademar Vieira

Van een hond houden, ervoor zorgen en hem begeleiden in alle fasen van zijn leven opent scenario's die alleen degenen die het hebben ervaren, echt goed kunnen begrijpen. Ademars prachtige tekeningen in een kleine ruimte proberen ons te identificeren met het leven van een jongen die kiest voor het gezelschap boven eenzaamheid, het aaien van een hond in plaats van televisie te kijken.

Advertisement