Deze man heeft een wolf gered van een treurig lot: nu is hij zijn geweldige levensgezel

Janine image
door Janine

27 December 2020

Deze man heeft een wolf gered van een treurig lot: nu is hij zijn geweldige levensgezel
Advertisement

De verhalen over wilde dieren die vriendschap sluiten met mannen en vrouwen die hen behandelen alsof het gewone huiselijke wezens zijn, zullen ons blijven verbazen. Soms lijkt het erop dat bepaalde mensen en bepaalde dieren in staat zijn om de wereld prachtige demonstraties te geven van hoe diep de band die tussen hen wordt gecreëerd, boven alle moeilijkheden, verschillen of wantrouwen kan gaan.

Het verhaal dat we je gaan vertellen, is in die zin echt een schoolvoorbeeld. Wie zijn de hoofdrolspelers? Een Russische man genaamd Ivan en zijn trouwe viervoeter Seryi. Als je aan een hond denkt, heb je het helemaal mis, want Seryi is een prachtige getemde wolf.

via real_gray_wolf/Instagram

Advertisement
real_gray_wolf/Instagram

real_gray_wolf/Instagram

Toen Ivan hem in 2017 meenam, was Seryi een puppy van slechts een paar weken oud en voorbestemd tot een slecht einde. Gevonden door enkele boeren die hem wilden vermoorden omdat hij als gevaarlijk werd beschouwd, kwam het dier gelukkig in de juiste handen terecht, die van Ivan, die zonder er twee keer over na te denken besloot dat hij zou hem redden en hem mee zou nemen.

Advertisement

Vanaf dat moment is er tussen mens en wolf (wiens naam in het Russisch "grijs" betekent) een vonk van medeplichtigheid ontstaan ​​die ronduit uniek en wonderbaarlijk is. Hoewel het in het begin misschien vreemd lijkt - zo niet ronduit gevaarlijk - dat een echte wilde wolf van vlees en bloed wordt geadopteerd en behandeld als een hond, kan Ivan niet gelukkiger zijn dan zijn huisdier, tam en volgzaam als een lammetje.

real_gray_wolf/Instagram

real_gray_wolf/Instagram

Natuurlijk wekken de grootte en grootsheid van Seryi in eerste instantie misschien wat bezorgdheid op, maar zowel Ivan als zijn dochter Alexandra - die hem helpt om voor de wolf te zorgen - zijn tot in de perfectie gewend geraakt en kunnen niet gelukkiger zijn dan de keuze die ze hebben gemaakt.

real_gray_wolf/Instagram

real_gray_wolf/Instagram

En het in huis houden is zeker niet eenvoudig. We mogen nooit vergeten dat, hoe tam hij ook is, Seryi nog steeds een wolf is, en daarom heeft hij constante aandacht, grote hoeveelheden voedsel en vooral veel, heel veel beweging nodig.

Ivan slaagde er echter in om geliefd en geaccepteerd te worden als de "roedelleider" van de wonderbaarlijke wolf: hij weet wat zijn zwakheden zijn en de dingen die hij graag met hem doet, en kan het heel goed vinden met de andere honden die de man in huis had voordat hij arriveerde. Kijk maar naar de foto's die ze samen laten zien. Seryi is een prachtig wezen: intelligent, sterk en aanhankelijk tegelijk, waardoor je zelf bijna ook een soortgenoot zou willen hebben.

Advertisement

Wat vind jij? Zou je ooit met een wilde wolf in huis willen samenleven?

Advertisement