Deze door wind aangedreven verticale tuin zal 1.000 ton groenten per jaar produceren

Janine image
door Janine

21 December 2020

Deze door wind aangedreven verticale tuin zal 1.000 ton groenten per jaar produceren
Advertisement

Een nieuwe verticale boerderij in ontwikkeling in de buitenwijken van Kopenhagen zal in een volledig jaar ongeveer 1.000 ton plantaardige producten produceren. Ontwikkeld in samenwerking tussen de Deense start-up Nordic Harvest en de Taiwanese YesHealth Group, zal de boerderij het afval in de winter in een beschermde binnenomgeving laten groeien, wat anders zou verrotten en de groei zou voorkomen. Dit zou leiden tot een toename van de invoer van producten en daarmee tot het gebruik van meer brandstof.

via Electrek

Advertisement
Nordic Harvest Facebook Page

Nordic Harvest Facebook Page

Zoals gerapporteerd door Fast Company, heeft Nordic Farm bevestigd dat een reeks boerderijen van hetzelfde type, gerangschikt in een oppervlakte gelijk aan 20 voetbalvelden, zou kunnen voldoen aan de nationale behoeften aan plantaardige producten. De technologie achter deze 2.0-cultivatie is afkomstig van de YesHealth Group. Een bedrijf dat zich het afgelopen decennium heeft ingezet om een ​​duurzaam productiemodel te ontwikkelen voor alle producten voor grote voedselconsumptie, zoals dus groenten.

Het bedrijf slaagde er in een eerder succes in om de grootste verticale boerderij van Taiwan te ontwikkelen - die nu al de vruchten plukt van zijn werk - zowel in letterlijke zin als vooral in termen van winst. In de portefeuille van het bedrijf vinden we ook een eerder project in China waar een kleinere boerderij werd gebouwd om ervoor te zorgen dat alle werknemers van een bedrijf hun groenten daar gratis konden krijgen.

Advertisement
Pexels

Pexels

De 2.0-boerderij zal worden uitgerust met grote, geavanceerde faciliteiten, zoals hydrocultuur-technologieën die al in de grootste teeltfaciliteiten ter wereld worden gebruikt. In de constructie worden geen schadelijke producten zoals pesticiden gebruikt en wordt een minimale hoeveelheid water gebruikt om te besparen. Voor stroomvoorziening krijgen eco-duurzame systemen zoals wind- en/of zonne-energie de voorkeur.

De YesHealth Group heeft voor dit indrukwekkende project zijn eigen leds ontwikkeld om zo efficiënt mogelijk te zijn en zo ook de energiebehoefte voor stroomvoorziening te verminderen. De kosten van producten zijn ook al vastgesteld, die zeer dicht bij de huidige zullen liggen die we in supermarkten kunnen vinden, maar die later zullen worden verlaagd naarmate de technologie meer wijdverspreid en efficiënter wordt.

YesHealth Group is booming met doelstellingen vooral richting Europa maar ook in Azië en Zuid-Afrika.

Advertisement