Een Chinese miljonair wil alle honden redden van de slacht nadat hij zijn hond kwijt was

door Skip

29 November 2017

Een Chinese miljonair wil alle honden redden van de slacht nadat hij zijn hond kwijt was
Advertisement

Dit is het verhaal van Wan Yan, een ondernemer van 29 jaar oud die, zoals helaas velen overkomt, z'n hond kwijtraakte en hem daarna niet meer terug kon vinden. Nadat hij overal en nergens had geprobeerd zijn hond weer in de armen te sluiten, probeerde hij als laatste een aanwijzing te vinden in het slachthuis van zijn stad. Helemaal niets, maar daar tegenover stond wel dat hij zich besefte hoe honderden honden ervoor stonden en dood moesten; daar besloot hij iets aan te doen.

Voor deze miljonair-ondernemer, hoofd van een metaalbedrijf, was de confrontatie met het tragische ombrengen van deze arme dieren zo'n grote shock dat hij er als volgt op reageerde...

Advertisement

Toen Wang naar de plaatselijke hondenslager ging in zijn stad Chanchun (noordoost China) kon hij niet geloven wat hij zag.

Advertisement

Honden werden geslagen en over de grond gesleept om daarna genadeloos te worden afgemaakt.

En toen had Wang besloten om al zijn geld te gebruiken om zo veel mogelijk honden in Changchun en omliggende steden te redden. Met dank aan de hulp van de gemeenschap kocht hij in 2012 een in onbruik geraakte slachterij en heeft er een opvangcentrum voor zwerfhonden van gemaakt, het Changchun Animal Rescue! Tot nu toe heeft Wang meer dan tweeduizend honden kunnen redden die bedoeld waren voor de slacht of voor de verkoop op de markt, een probleem dat in China en andere landen in het Oosten nog steeds een veelbesproken kwestie is. "We hebben nu zo'n 215 honden in het asiel, het merendeel hiervan is gered door vrijwilligers en hier gebracht", laat Wang weten. Maar hij heeft zelf veel meer gedaan, hij kocht voedsel, medicijnen en betaalde zelfs de kosten van inentingen voor elke "gast": en tegen mensen die een geldelijke donatie willen doen zegt hij "Ik neem geen geld aan, ik vertrouw op het goede hart in mensen die voedsel willen schenken en hulp willen bieden".

Advertisement