Ze adopteert en redt een pasgeboren wolvin, in de steek gelaten door haar moeder: nu zijn ze onafscheidelijk

Janine image
door Janine

25 Augustus 2021

Ze adopteert en redt een pasgeboren wolvin, in de steek gelaten door haar moeder: nu zijn ze onafscheidelijk
Advertisement

Er zijn dieren die niet als huisdier mogen worden grootgebracht. Hoewel honden rechtstreeks afstammen van wolven, en de twee erg op elkaar lijken, worden de eersten beschouwd als "de beste vrienden van de mens" en de laatsten - in plaats daarvan - wilde dieren, geboren om ver van de zorg van de mens te leven. Toch zijn er situaties waarin domesticatie de enige weg naar redding is: dit is het geval van Kira, een wolvin die werd geadopteerd door een vrouw en die - dankzij adoptie - werd gered.

via she.s.a.wolf/Instagram

Advertisement

she.s.a.wolf/Instagram

Kira werd door haar moeder in de steek gelaten toen ze nog maar drie dagen oud was en haar voortbestaan ​​was in groot gevaar. Zonder haar moeder om haar te voeden, te beschermen en te leren jagen, had Kira weinig kans. De welp is namelijk geboren in een opvang en haar tamme moeder had haar in de steek gelaten.

Advertisement

she.s.a.wolf/Instagram

Gelukkig ontmoette ze Alida: een Russische vrouw die besloot haar te redden van haar lot en haar te beschermen, zelfs ten koste om haar te temmen en op te voeden alsof ze een hond was. Toen de welp wat gegroeid was en 28 dagen oud was, nam Alida haar mee. Ze moest hard werken om haar doel te bereiken: wolven zijn van nature bang voor nieuwe dingen en zijn niet erg sociaal.

she.s.a.wolf/Instagram

Kira was verlegen, schuw, ze vertrouwde mensen niet. Alida heeft haar langzaam volwassenen, kinderen en andere dieren laten ontmoeten. Ze voedde haar en nam haar mee naar steeds nieuwe plaatsen, zodat ze verschillende geuren kon bestuderen en nieuwe geluiden kon horen.

she.s.a.wolf/Instagram

Gelukkig hebben alle inspanningen van Alida vruchten afgeworpen: nu gedraagt ​​Kira zich in alle opzichten als een hond en zou ze niemand kwaad doen. Ze is een zeer zachtaardige wolvin, reageert niet op provocaties van honden en zoekt geen conflicten op. Ook heeft ze een groot inlevingsvermogen ontwikkeld: ze benadert kinderen voorzichtig en als ze merkt dat ze bang zijn doet ze een stap terug.

she.s.a.wolf/Instagram

Alida documenteerde Kira's groei op haar Instagram-profiel, waar veel mensen de dagelijkse avonturen van de wolvin volgen: er zijn mensen die beweren dat de vrouw een fout heeft gemaakt en Kira van haar eigen aard heeft beroofd. Maar de meeste mensen begrijpen het standpunt van Alida: ze heeft Kira iets afgenomen om haar een lang en liefdevol leven te geven.

Advertisement