x
Pitbull grijpt baby bij de luier en…
Ga zitten en klets: Polen huldigt Benen tegen de muur: wat zijn de voordelen van deze houding voor ons lichaam en onze geest?

Pitbull grijpt baby bij de luier en redt haar uit het brandende huis (+ VIDEO)

29 November 2021 • Door Janine
1.665
Advertisement

Hoeveel invloed heeft het ras van een hond op hun persoonlijkheid? Het heeft zeker een rol: er zijn rassen die als volgzaam of vriendelijker worden erkend en rassen die worden geassocieerd met een meer levendige of agressieve houding. Maar het ras is niet alles: ook de opvoeding en het verleden van de hond bepalen het karakter. Pitbulls staan ​​bekend als een bijzonder agressief ras, maar dit buitengewone en ontroerende verhaal laat ons zien dat dit niet het geval is en dat vooroordelen en stereotypen rond sommige hondenrassen de ronde doen.

via: ABC News

De hoofdpersoon van dit verhaal is een pitbull genaamd Sasha. In de nacht van 3 juni 2018 brak er een grote brand uit in het huis van Latana Chai in Californië: het was afkomstig van het huis van de buren. Haar acht maanden oude hond merkte dat er iets mis was: hij begon aanhoudend te blaffen en aan de deur te krabben. Geïntrigeerd door Sasha's vreemde houding, besloot Latana de verdieping eronder te bekijken. Op dat moment zag ze een rookwolk ontsnappen uit het huis van de buurman: het vuur was begonnen en breidde zich snel uit naar haar huis. Sasha voelde het gevaar en begon het baasje te waarschuwen met het hulpmiddel dat ze tot haar beschikking had.

De vrouw dacht er meteen aan om haar 7 maanden oude baby te pakken: ze ging naar boven naar de slaapkamer van de kleine Masailah, maar ze merkte dat iemand - vóór haar - er al aan had gedacht haar te redden. Na het baasje op de hoogte te hebben gebracht, rende Sasha de kamer van het meisje binnen en greep haar bij de luier, sleepte haar van het bed en vervolgens naar buiten. Alles gebeurde heel snel, maar binnen een paar minuten wisten alle bewoners van het huis te schuilen.

Advertisement

Na tussenkomst van de brandweer, liet Latana een verklaring achter: "Mijn pitbull Sasha heeft ons allemaal gered, mij en de baby. Want als zij er niet was geweest, denk ik niet dat iemand van ons in dit wooncomplex iets zou hebben gemerkt, en wie weet wat er zou zijn gebeurd als mijn hond niet had besloten om aanhoudend te blaffen en aan mijn deur te krabben!". Kleine Sasha, loyaal aan zijn familie, heeft kordaatheid en moed getoond: het is dankzij hem dat het gezin veilig en wel is.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt