Er werd een kist bij de afvalbakken achtergelaten: de verontrustende foto gaat viraal

Janine image
door Janine

09 November 2021

Er werd een kist bij de afvalbakken achtergelaten: de verontrustende foto gaat viraal
Advertisement

De foto is een van die afbeeldingen die voorbestemd zijn om in het geheugen van de toeschouwer gegrift te blijven, maar ook om snel publiek domein te worden. Waar hebben we het over? Je raadt het al: over een verlaten houten kist naast de afvalbakken, in het zicht tussen de straten van de stad.

Het zou een understatement zijn om deze scène ongebruikelijk en zelfs een beetje verontrustend te noemen. Als je denkt dat het fictief is, moeten we je helaas teleurstellen, omdat de foto volledig echt is, en leidde in korte tijd, na publicatie op Facebook, tot honderden reacties en opmerkingen, te midden van verbazing en verontwaardiging van de mensen. Laten we eens kijken wat er is gebeurd.

via Today

Advertisement

Nel post dell'altro giorno mi chiedevo quanta inciviltà c'è ancora... Con questa di stamattina ho finito le domande...

Pubblicato da Antonio Prencipe su Domenica 7 novembre 2021

We zijn in Italië, in de Piemontese stad Vercelli. Hier dook vlakbij de bakken bestemd voor de gescheiden inzameling van plastic en glas op zondagochtend 7 november 2021 werkelijk onverwacht en bijzonder "afval" op. Er was namelijk een houten kist achtergelaten, zonder speciale reden. Gelukkig was het leeg, ook al was de episode meteen onderwerp van nieuwsgierigheid, verontwaardiging en onderzoek.

De unieke vondst lijkt geen duidelijke verklaringen te hebben. Er waren mensen die meteen aan een grap dachten, zij het van slechte smaak, maar deze hypothese heeft geen bevestiging gekregen. Wat voor nu zeker is, is dat de kist die naast de bakken is gegooid, de lokale autoriteiten ertoe heeft aangezet een onderzoek te starten, zodat de verantwoordelijken voor het macabere gebaar worden geïdentificeerd.

Advertisement

A #Vercelli sono alle prese con il mistero della #bara gettata tra i rifiuti. Taffo Funeral Services voi ne sapete nulla?

Pubblicato da Quotidiano Piemontese su Domenica 7 novembre 2021

Zoiets heb je namelijk niet thuis en als het om een uitvaartcentrum zou gaan, zou het op zijn minst vreemd zijn als ze zouden besluiten om op deze manier van een kist af te komen. Hoe is het daar dan terecht gekomen? Het antwoord blijft in nevelen gehuld. Ondertussen wekte de virale foto, die op Facebook werd gepubliceerd door de voormalige loco-burgemeester van Vercelli Antonio Prencipe, geen geringe verbazing en verontwaardiging. Dezelfde auteur van de foto uitte zich in zijn post verontwaardigd over de schande die uit een gebaar als dit blijkt.

"Laatst vroeg ik me af hoeveel gebrek aan beschaving er is: met deze foto van vanmorgen vraag ik me dat niet meer af”, schreef hij. Verwijderd door de afvalverwerkers, is de kist, zoals gezegd, het onderwerp van controle en onderzoek, ook al lijkt de waarheid over de ontdekking ervan nog steeds duister en ver weg. "Zoiets hebben we nog nooit gezien", zeiden de vuilnismannen. De hoop is nu dat het dankzij de bewakingscamera's in het gebied mogelijk zal zijn om een ​​voertuig te identificeren dat het kan vervoeren en dus kan lossen. Wat vind je van deze gebeurtenis?

Advertisement