x
Bewaker tekent de ogen op een kunstwerk…
Ze is verliefd op een geest en wil met hem trouwen: “we hebben ruzie over de trouwdatum” Schoonmoeder bekritiseert de naam die de ouders aan haar kleindochter willen geven:

Bewaker tekent de ogen op een kunstwerk van bijna $1 miljoen: hij verveelde zich

12 Februari 2022 • Door Janine
798
Advertisement

De burgerwacht, of bewaker, is onmisbaar in veel contexten die constant toezicht vereisen. Bewakers vinden we in stadions, banken, plaatsen met historische en culturele waarde. Het is geen eenvoudig en bijzonder dynamisch werk: tenzij er iets gebeurt dat zijn tussenkomst vereist, moet de burgerwacht controleren of iedereen zich conform de regels gedraagt, en zo niet, moet hij ingrijpen. Voor sommigen kan het echter saai worden om urenlang naar een kamer te staren.


Een bewaker was aan zijn eerste werkdag begonnen in het Jeltsin-Centrum, een Russisch museumcomplex. Er was echter een probleem: de bewaker verveelde zich en dus vernielde hij een kostbaar schilderij van moderne kunst gemaakt door Anna Leporskaya, genaamd "Drie figuren". Het schilderij stelt drie gezichtsloze figuren met half borstbeeld voor en is bijna een miljoen dollar waard. De 60-jarige man besloot daarom het werk te verpesten en ogen op de figuren te schilderen.

De schade zou zijn aangericht op 7 december 2021, toen twee bezoekers alarm sloegen. De bewaker werd eerst beschuldigd van vandalisme en later ontslagen. Het museumcentrum zei: "We informeren u dat tijdens het onderzoek de persoon is geïdentificeerd die de ogen op de figuren op het schilderij van Anna Leporskaya schilderde: het gaat om een medewerker van een particuliere beveiligingsorganisatie die beveiligingsactiviteiten uitvoert in het Jeltsin-Centrum.” Maar de bewaker werd niet zomaar ontslagen: hij zou mogelijk een boete moeten betalen en veroordeeld kunnen worden tot een jaar corrigerend werk.

Ondertussen proberen experts het werk te herstellen om het zijn oorspronkelijke uiterlijk terug te geven. Een restauratie-expert verklaarde dat de schade kan worden verholpen zonder het kunstwerk te verpesten: "De inkt is enigszins in de verflaag doorgedrongen, aangezien het titaanwit dat wordt gebruikt om de gezichten te schilderen niet bedekt is met kunstenaarsverf, zoals vaak gebeurt in abstracte schilderkunst van die tijd. Gelukkig tekende de vandaal met een pen zonder sterke druk, en daardoor werd het reliëf als geheel niet verstoord".

Tags: WTFNieuwsgierigAbsurd
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt