Hij bekent 2.000 dollar per maand uit te geven aan "luxe" drinkwater: het regent kritiek

Janine

19 Maart 2022

Hij bekent 2.000 dollar per maand uit te geven aan
Advertisement

Water is een basisbehoefte en - hoewel dat vandaag de dag helaas nog niet het geval is - het zou voor iedereen toegankelijk moeten zijn, zonder onderscheid. Kan water een luxeartikel worden met exorbitante kosten? Deze gebruiker demonstreert het: Ryan Dubs is een TikToker en definieert zichzelf als een "watersnob": hij is niet tevreden met het drinken van welk type water of welk merk dan ook, maar heeft aangekondigd ongeveer $2.000 per maand uit te geven voor zijn favoriete water.

via ryandubs/TikTok

Advertisement

ryandubs/TikTok

Ryan plaatste onlangs een video, die snel populair werd: hij beweerde elke maand $2.000 aan water uit te geven. Het gaat om luxe water dat direct bij je thuis wordt afgeleverd. Het water heet VOSS en al op de website van het bedrijf begrijp je wat het is: de woorden "luxe water" zijn namelijk te lezen.

ryandubs/TikTok

In de productbeschrijving staat: "Voss is ontstaan in de ongerepte omgeving van Noorwegen en is een van de meest zuivere en kristalheldere wateren ter wereld. Tussen de rotsen en het ijs van Zuid-Noorwegen ligt de watervoerende laag van VOSS, die, dankzij het eeuwenoude natuurlijke filterproces, zonder contact met de lucht of andere verontreinigende stoffen, zo natriumarm en bijna vrij van mineralen is gemaakt dat het een licht en zuivere, onnavolgbare smaak krijgt. Mede dankzij een innovatief en iconisch ontwerp heeft dit pure artesische water over de hele wereld belangrijke successen behaald bij de meest veeleisende consumenten en is het het favoriete water van vele beroemdheden geworden."

Advertisement

ryandubs/TikTok

Kortom, het is duidelijk dat VOSS niet voor iedereen is: 12 flesjes van 80 cl kosten zo'n 68 dollar. Hoewel het water bedoeld is voor een publiek dat veel geld uitgeeft, is het ethisch verantwoord om veel geld uit te geven aan drinkwater?

Ryan krijgt elke maand veel pakketten verzonden en zei dat hij vier koelkasten vol water heeft: "Ik ben altijd een watersnob geweest en ik weet dat veel mensen waarschijnlijk denken: wat maakt het uit, het is maar water. Maar ik kan niet tegen de smaak van kraanwater. Ik kan het niet drinken." De reacties onder Ryans video waren, zoals je je wel kunt voorstellen, allesbehalve positief. Er zijn mensen die verontwaardigd waren. Degenen die beweren dat zo'n keuze vernederend is en die - nogmaals - licht werpt op een verontrustende situatie, door te verklaren: "Ik ben sprakeloos. 1 op de 3 mensen heeft geen toegang tot schoon water en deze man geeft er $2.000 per maand aan uit."

Advertisement