Ze geven het rijbewijs aan 2.100 mensen zonder het praktijkexamen te hebben afgelegd: ontslagen

Janine image
door Janine

23 Februari 2022

Ze geven het rijbewijs aan 2.100 mensen zonder het praktijkexamen te hebben afgelegd: ontslagen
Advertisement

Het rijexamen is voor veel mensen een nogal lastige test. Of het nu theoretisch of praktisch is, het is niet altijd mogelijk om op de best mogelijke manier te slagen, en het komt vaak voor dat je een fout maakt, omdat je je zorgen maakt door de vele regels die moeten worden gevolgd. Eén ding is echter zeker: ervoor zorgen dat chauffeurs die hun rijbewijs krijgen alles goed hebben begrepen, is essentieel, ook voor hun veiligheid en die van andere chauffeurs.

Een concept dat ongetwijfeld niet duidelijk is voor de Amerikaanse examinatoren waarover we het met je gaan hebben, die in het middelpunt van het nieuws stonden vanwege hun luchtige houding tegenover meer dan 2.000 mensen die het rijbewijs moesten halen. Zo licht dat ze jarenlang de mensen lieten slagen voor de examens op de weg... zonder zelfs maar in de auto te stappen!

via The Boston Globe

Advertisement
Not the actual photo - State Farm/Flickr

Not the actual photo - State Farm/Flickr

2.100 mensen behaalden hun rijbewijs zonder het praktijkexamen te hebben afgelegd. Ongelooflijk? Niet echt, te oordelen naar wat er in de Verenigde Staten is gebeurd. In Massachusetts ontdekte het Ministerie van Verkeer dat al deze chauffeurs sinds 2018 het document hebben ontvangen zonder dat iemand ooit hun capaciteiten op de weg had beoordeeld.

Volgens wat nu is vernomen, zou dit mogelijk zijn geweest dankzij vier medewerkers van de Registry of Motor Vehicle (RMV), twee examinatoren en twee ambtenaren. Het zouden de eerste twee zijn geweest die de scores toekenden die het behalen van de praktische tests bevestigen. Maar een simpel maar wezenlijk detail ontbrak: al die mensen hadden niet gereden.

Advertisement
Not the actual photo - Henryk Borawski/Wikimedia

Not the actual photo - Henryk Borawski/Wikimedia

Voor de vier medewerkers van de RMV heeft het ontslag per direct plaatsgevonden, terwijl de automobilisten die een rijbewijs hebben gekregen nu verplicht examen moeten gaan doen. "Alle betrokkenen zijn benaderd en zullen binnen tien dagen de test op de weg moeten behalen", aldus een woordvoerder van het Massachusetts Department of Transportation.

Velen van hen zullen dus moeten hopen op een positief resultaat, anders is hun rijbewijs niet meer geldig en krijgen ze een voorlopig rijbewijs, alsof ze nog in afwachting zijn van het praktijkexamen. Een werkelijk absurd verhaal, dat je doet denken en hopen dat er op straat niet veel andere automobilisten zijn die op deze manier hun rijbewijs hebben gehaald! Wat denk jij?

Advertisement