Hij haalt de stekker uit de koelkast om zijn mobiele telefoon op te laden: 1.000 doses anti-Covid-vaccin vernietigd

Janine image
door Janine

06 Juni 2021

Hij haalt de stekker uit de koelkast om zijn mobiele telefoon op te laden: 1.000 doses anti-Covid-vaccin vernietigd
Advertisement

Sinds de pandemie van het Coronavirus over de hele wereld uitbrak, hebben de grootste inspanningen van naties en wetenschappelijke teams zeker betrekking op de ontwikkeling van vaccins die de ziekte kunnen bestrijden en in de kortst mogelijke tijd een einde kunnen maken aan de nachtmerrie die de planeet heeft beleefd, en gedeeltelijk nog steeds leeft.

Elke dosis is in deze zin belangrijk en kan helpen. Er is echter iemand die, voor een zeer onbeduidende persoonlijke noodzaak en voor een flinke dosis afleiding, de vernietiging van ongeveer 1000 flesjes heeft veroorzaakt. Hoe? Simpel: de koelkast waar ze waren opgeslagen loskoppelen van de elektriciteit om zijn mobiele telefoon op te laden.

via Khaleej Times

U.S. Secretary of Defense/Wikimedia - Not the actual photo

U.S. Secretary of Defense/Wikimedia - Not the actual photo

Het gebeurde in Kirgizië, en om precies te zijn in een kliniek in de hoofdstad Bisjkek, in de maand april 2021. Het feit, pas later bekend gemaakt door de regering van het Aziatische land, betrof duizend doses van het Russische anti-Covid-vaccin Sputnik V. Er was niets meer aan te doen: nadat iemand in de faciliteit besloot de koelkast uit het stopcontact te halen om de telefoon op te laden, hebben de flesjes hun geldigheid verloren en het enige wat nog kon worden gedaan is ze weggooien.

Volgens lokale bronnen maakten de vaccins deel uit van een batch van ongeveer 20.000 doses die Rusland aan het land had geschonken. Het is niet duidelijk wie het ongeval materieel heeft veroorzaakt, noch hoe het mogelijk was niet te beseffen dat er geen noemenswaardige schade zou zijn ontstaan ​​door die koelkast los te koppelen.

Advertisement
hippopx - Not the actual photo

hippopx - Not the actual photo

Toen de episode eenmaal bekend was gemaakt, liet de kritiek niet lang op zich wachten. De minister van Volksgezondheid Alimkadyr Beishenaliyev kwam met name in het vizier van de negatieve opmerkingen terecht, tegen wie al ongenoegen was geuit naar aanleiding van verklaringen over een mogelijk niet-klinisch en niet-geverifieerd "tegengif" tegen het Coronavirus, dankzij een giftige wortel.

Hoewel in Kirgizië de gevallen en sterfgevallen niet de cijfers hebben bereikt zoals in andere landen van de wereld, is het zeker niet juist om de medicijnen te verliezen die op dit moment belangrijk en gevraagd zijn. Van een klein gebaar tot een grote schade, dus: we kunnen alleen maar hopen dat deze persoon de volgende keer wat beter oplet!

Advertisement