Ze stelen een ijzeren brug van 500 ton door zich voor te doen als slopers: gezocht door de politie

Janine image
door Janine

19 April 2022

Ze stelen een ijzeren brug van 500 ton door zich voor te doen als slopers: gezocht door de politie
Advertisement

Onder de vele nieuwsberichten die we lezen of waarmee we dag in dag uit in aanraking komen, zijn er soms die de ongelooflijke kracht hebben om ons een paar seconden met stomheid geslagen te laten. Denk er eens over na: is dit je ooit overkomen? Wat we je gaan vertellen valt zeker in deze categorie.

Wat zou jouw reactie zijn als we je zouden vertellen dat een bende dieven betrokken was bij de diefstal... van een ijzeren brug van 500 ton? We verzekeren je dat we geen grapje maken, want dat is precies wat er gebeurde in India, waar de lokale autoriteiten op zoek zijn naar de criminelen die de moed hadden - en de kracht! - een dergelijke handeling te verrichten. Laten we eens kijken wat er is gebeurd.

Advertisement

Heb je enig idee wat het betekent om een ​​hele ijzeren brug te ontmantelen? Voor de dieven in Rothas District die het deden zonder dat iemand merkte dat ze aan het stelen waren, is het antwoord ja. Volgens berichten in de lokale media stond die faciliteit al ongeveer 45 jaar in de buurt van het dorp Amiyawar, en bewoners hebben lang gehoopt en gevraagd om de ontmanteling ervan.

Dus, profiterend van deze situatie, meldden zich enkele mannen ter plaatse die zich voordeden als ambtenaren die door de regering waren aangesteld, en die graag de verzoeken van de mensen van het dorp inwilligden. Op deze manier kreeg niemand argwaan en twee dagen lang sloopten deze mensen ongestoord de 500 ton zware brug stukje bij beetje.

Advertisement

Daar aangekomen met machines en alles wat nodig was, hebben de criminelen hun taak volbracht, met het "excuus" dat de brug al een tijd niet gebruikt werd. Tegen de tijd dat sommige bewoners zich realiseerden dat deze mannen inwerkelijkheid niet de opdracht van de regering hadden gekregen om het te slopen, was het te laat. Aangegeven bij de politie, zijn sommigen van hen al geïdentificeerd, maar anderen blijven onbekend bij de politie.

De agenten zijn op hun spoor en de dieven worden nu beschuldigd van het beschadigen en vernielen van openbare eigendommen. Hoewel het misschien absurd lijkt, is het niet de eerste keer dat dergelijke diefstallen plaatsvinden. In 2011 werd bijvoorbeeld een compleet stalen brug gestolen in Pennsylvania, in de Verenigde Staten: een constructie met een waarde van ongeveer $100.000. En een soortgelijk geval deed zich ook voor in Tsjechië, waar op klaarlichte dag een brug werd gestolen.

Ongelooflijk maar waar!

Advertisement