Deze man nam een waterpas mee het vliegtuig in om te bewijzen dat de aarde plat is

Janine image
door Janine

04 Juni 2022

Deze man nam een waterpas mee het vliegtuig in om te bewijzen dat de aarde plat is
Advertisement

Dit is niet de eerste keer dat we jullie hebben verteld over mensen die zich hebben gewaagd aan merkwaardige - en twijfelachtige - experimenten om te bewijzen dat de aarde niet bolvormig is. Hoewel er geen gebrek is aan bewijs hiervoor, zijn er nog steeds veel mensen die er diep van overtuigd zijn dat onze planeet een andere vorm heeft dan degene waarover we leren in schoolboeken of door middel van wetenschappelijk materiaal.

Het resultaat? Samenzweringstheorieën en extravagante episodes, die vaak ieders aandacht trekken. Niet omdat ze bewijzen dat de aarde plat is, maar omdat ze uiteindelijk het tegenovergestelde effect hebben, en ze ingaan tegen de bedoelingen van degenen die het hadden ondersteund. Net zoals gebeurde met de man waar we het over hebben, een youtuber en echte "theoreticus" van de niet-bolvormige planeet die, gewapend met een waterpas, op een vliegtuig stapte in de hoop het doel te bereiken met zijn veronderstellingen. Zal het hem gelukt zijn? Laten we eens kijken.

via Daily Mail

Advertisement
D. Marble/Youtube Screenshot

D. Marble/Youtube Screenshot

De bedoeling van de man die op Youtube bekend staat als D. Marble was eenvoudig: een gewone waterpas op een vlucht van North Carolina naar Seattle brengen om "te controleren of de piloot de neus van de vliegtuigen zou hebben verlaagd om de kromming van de planeet te compenseren". In de video gebruikte de man de time-lapse techniek om bijna 24 minuten te filmen waarin zijn waterpas geen verandering zou laten zien. Volgens hem is dit bewijs voldoende en evident om aan te tonen dat de aarde helemaal niet is zoals ze gewoonlijk wordt beschreven.

Advertisement
D. Marble/Youtube Screenshot

D. Marble/Youtube Screenshot

Niet tevreden met het leveren van zijn "wetenschappelijk bewijs" aan de wereld, zei Marble dat, volgens hem, alles wat we geloven over de vorm van onze planeet het resultaat is van complotten, doofpotten en leugens. De redenen achter dit alles? Die werden niet verstrekt, maar ze waren genoeg om hem tot een “beroemdheid” te maken onder de plataardigen, die zijn zogenaamde experimenten als onweerlegbaar bewijs beschouwden.

D. Marble/Youtube Screenshot

D. Marble/Youtube Screenshot

Jammer dat, zoals veel online gebruikers hebben opgemerkt die commentaar hebben geleverd op de video's van Marble, die waterpas helemaal niet voldoende is om te bewijzen waarin hij gelooft. Om de ongegrondheid van dit experiment te begrijpen, zou het voldoende zijn om de basiswetten van de zwaartekracht te kennen. Deze kracht zorgt er in feite voor dat de vloeistof van de waterpas de indruk wekt van gebrek aan beweging, en dit alles - ervan uitgaande dat het instrument goed werkt in de onder druk staande cabine van het vliegtuig - moet worden gerelateerd aan de aantrekkingskracht die de zwaartekracht uitoefent naar het centrum van de aarde. Zowel het vliegtuig als de waterpas zijn dus loodrecht en daarom is het mogelijk om de video van de blogger wetenschappelijk te weerleggen.

D. Marble/Youtube Screenshot

D. Marble/Youtube Screenshot

Naast deze wetenschappelijke verklaringen waren er ook mensen die Marble, niet zonder ironie, vroegen om het vliegtuig te nemen naar wat volgens hem het eindpunt van de planeet is, om iedereen een volledige demonstratie van zijn theorieën te geven. Een vraag die, zoals te verwachten was, onbeantwoord bleef. De youtuber is, net als vele andere flat-earthers, in ieder geval niet bereid om op te geven. Wie weet welke andere merkwaardige experimenten we zullen zien!

Advertisement